Monday, September 16, 2024
Home » Πληροφορική, επικοινωνίες και βιοεπιστήμες, οι κλάδοι με την υψηλότερη ζήτηση

Πληροφορική, επικοινωνίες και βιοεπιστήμες, οι κλάδοι με την υψηλότερη ζήτηση

0 comments

Μέτριο κλίμα προσλήψεων αναμένεται στην Ελλάδα για το β’ τρίμηνο του 2024. Οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης διαμορφώνονται στο 6%, σύμφωνα με την τελευταία Ερευνα Προθέσεων Προσλήψεων του ομίλου ManpowerGroup. Οι προοπτικές απασχόλησης έχουν αποδυναμωθεί κατά 6% από το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 2% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο κλάδος της Πληροφορικής καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση των προθέσεων προσλήψεων, σημειώνοντας άνοδο κατά 32% από το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 37% από το β’ τρίμηνο του 2023. Στην πραγματικότητα, αυτό το τρίμηνο αποτυπώνονται οι υψηλότερες προοπτικές απασχόλησης που έχουν καταγραφεί στην Πληροφορική από το α’ τρίμηνο του 2022. Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά την τριμηνιαία αύξηση του κλάδου της Πληροφορικής, ξεπερνώντας τη μέση τριμηνιαία αύξηση στον τομέα αυτόν κατά 33%. Οι υπηρεσίες Επικοινωνίας ακολουθούν, με τις προθέσεις προσλήψεων να φτάνουν στο 25%, ο κλάδος της Υγείας και των βιοεπιστημών στο 17%, ενώ χρηματοοικονομικά και κτηματομεσιτικά έπονται με 12%. Μηδενικές προοπτικές προσλήψεων αποτυπώνονται στον κλάδο της ενέργειας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Η Περιφέρεια της Υπόλοιπης Ελλάδας αναμένει τις ισχυρότερες προθέσεις προσλήψεων το β’ τρίμηνο του 2024 (29%). Αυτή η περιφέρεια είναι η μόνη που αναφέρει αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο και από πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση κατά 35 μονάδες από το α’ τρίμηνο του 2024 και 17 μονάδες από το β’ τρίμηνο του 2023. Αυτό το τρίμηνο παρουσιάζει τις υψηλότερες προοπτικές απασχόλησης που έχουν καταγραφεί στην Περιφέρεια από το α’ τρίμηνο του 2022. Ακολουθεί η Ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής (14%), ενώ οι έλληνες εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα δεν προβλέπουν καμία αλλαγή.

Οι έλληνες εργοδότες σε μεγάλες επιχειρήσεις με 5.000 ή περισσότερους εργαζομένους είναι οι πιο αισιόδοξοι (22%), σημειώνοντας άνοδο 13 μονάδων από το προηγούμενο τρίμηνο και μιας μονάδας από το β’ τρίμηνο του 2023. Αυτοί οι οργανισμοί αναφέρουν τη μεγαλύτερη αύξηση των προσδοκιών από το τελευταίο τρίμηνο.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More