Friday, September 20, 2024
Home » Πληθωρισμός: Πλησιάζει στον ρυθμό αύξησης που θέλει η Λαγκάρντ

Πληθωρισμός: Πλησιάζει στον ρυθμό αύξησης που θέλει η Λαγκάρντ

0 comments

Στο 2,2% μειώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός τόσο στην Κύπρο όσο και στον μέσο όρο της ευρωζώνης τον Αύγουστο, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2024 (από 2,4% στην Κύπρο και 2,6% στην ευρωζώνη), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ. Παράλληλα, στην ΕΕ ο ετήσιος δείκτης του πληθωρισμού μειώθηκε στο 2,4% τον Αύγουστο σε σχέση με 2,8% τον Ιούλιο.

Μείωση σημειώθηκε και σε σχέση με τον πληθωρισμού τον Αύγουστο του 2023, από 3,1% στην Κύπρο, 5,2% στην ευρωζώνη και 5,9 στην ΕΕ.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν τον Αύγουστο του 2024 στη Λιθουανία (0,8%), τη Λετονία (0,9%), την Ιρλανδία, τη Σλοβενία και τη Φινλανδία (1,1% και στις δύο χώρες).

Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (5,3%), το Βέλγιο (4,3%) και την Πολωνία (4,0%).

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2024, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε 20 κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε έξι.

Τον Αύγουστο του 2024, την υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμόπληθωρισμού της ευρωζώνης είχαν οι υπηρεσίες (+1,88 εκατοστιαίες μονάδες, π.μ.), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,46 π.μ.), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,11 π.μ.) και την ενέργεια (-0,29 π.μ.).

(ΚΥΠΕ)

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More