Friday, September 20, 2024
Home » Πλήττονται και τα ιταλικά λιμάνια

Πλήττονται και τα ιταλικά λιμάνια

0 comments

Σοβαρές διαταραχές προκαλούν όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και στα λιμάνια της Ιταλίας οι επιθέσεις των Χούθι κατά πλοίων που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα. Οι εταιρείες διαχείρισης των ιταλικών λιμένων ανησυχούν ότι μια παρατεταμένη κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα ενδέχεται να οδηγήσει ακόμα περισσότερες εταιρείες να αναδρομολογήσουν τα πλοία τους μακριά από την Ανατολική Μεσόγειο, στον περίπλου της Αφρικής, καθιστώντας ελκυστικότερες επιλογές άλλα λιμάνια κοντά στον Ατλαντικό, όπως αυτά της Βόρειας Ευρώπης. «Ο φόβος μας είναι ότι οι γερμανοί, αυστριακοί και ούγγροι πελάτες μας, τους οποίους απομακρύναμε από τα λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, θα επιστρέψουν εκεί» δήλωσε ο Zeno D’Agostino, επικεφαλής της λιμενικής αρχής της Τεργέστης. Ηδη οι αφίξεις πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την Ασία στην πόλη της Ανατολικής Ιταλίας έχουν καθυστερήσει λόγω της κρίσης.

Η Κίνα στηρίζει το παγκόσμιο

εμπόριο πετρελαίου

Η Κίνα αποτελεί πυλώνα της αγοράς των μεγάλων δεξαμενοπλοίων (VLCC) σύμφωνα με τα δεδομένα της VesselsValue για τη θαλάσσια μεταφορά αργού πετρελαίου τον Δεκέμβριο του 2023. Ειδικότερα, μεταξύ των 10 κορυφαίων θαλασσίων διαδρομών των VLCCs, η Κίνα αποτελεί χώρα προορισμού για τις έξι, με τα VLCCs τον Δεκέμβριο να μεταφέρουν σχεδόν 35 εκατ. τόνους πετρελαίου σε κινεζικούς λιμένες (152,64 δισ. τονομίλια) και αντιστοιχούν στο 58% της συνολικής ποσότητας αργού πετρελαίου που μεταφέρθηκε μέσω VLCCs τον περασμένο Δεκέμβριο στα κορυφαία 10 δρομολόγια των συγκεκριμένων πλοίων (59,6 εκατ. τόνοι) και σε 60% σε όρους τονομιλίων (253,44 δισ. τονομίλια). Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι στα 10 κορυφαία δρομολόγια των VLCCs όλες οι χώρες προορισμού είναι ασιατικές.

Είχε τη μικρότερη πτώση εσόδων

Η Evergreen Marine Corp (EMC) ήταν η εταιρεία με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών τακτικών γραμμών της Ταϊβάν το 2023. Η 7η μεγαλύτερη ναυτιλιακή παγκοσμίως ανακοίνωσε τελικά έσοδα ύψους 277 δισ. ταϊβανέζικων δολαρίων (TWD) (8,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ) για το έτος, αφού τα έσοδα αυξήθηκαν ελαφρώς τον τελευταίο μήνα. Το αποτέλεσμα ήταν μια σημαντική πτώση από τα 627,1 δισ. TWD του 2022, αλλά σε ποσοστιαίους όρους ήταν η μικρότερη πτώση (-56%) μεταξύ των μεγάλων ναυτιλιακών εταιρειών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Οι επίσης ταϊβανέζικες εταιρείες Yang Ming και Wan Hai Lines ανέφεραν μεγαλύτερη επιδείνωση των εσόδων, με -63% και -61% σε ετήσια βάση αντίστοιχα, ενώ η κινεζική OOCL ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ετήσια έσοδα 7,5 δισ. δολάρια για το 2023, μειωμένα κατά 60% σε σχέση με τα 18,7 δισ. δολάρια που κέρδισε το 2022.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More