Monday, September 9, 2024
Home » Πλήττεται και η Ινδία από τους Χούθι

Πλήττεται και η Ινδία από τους Χούθι

0 comments

H κρίση στην Ερυθρά Θάλασσα μείωσε το εισαγωγικό και εξαγωγικό εμπόριο της Ινδίας κατά 6,7% και 4,89% αντίστοιχα, με τις ινδικές εξαγωγικές επιχειρήσεις να ανησυχούν ότι εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, η κατάσταση θα μπορούσε να επιδεινωθεί. Αυτό επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΕΒΕΠ προσθέτοντας παράλληλα ότι οι αυξημένες τιμές διαμετακόμισης, καθώς τα πλοία κάνουν τον περίπλου της Αφρικής κατευθυνόμενα προς την Ευρώπη, ώθησαν τους ινδούς εξαγωγείς να συγκρατήσουν περίπου το 25% των εξερχόμενων φορτίων που διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα. Η αναγκαστική αποφυγή του Σουέζ κοστίζει στην Ινδία εξίσου ακριβά με την Ευρώπη και πλήττει το ινδικό εξαγωγικό εμπόριο, που δείχνει μία δυναμική και προσπαθεί να διατηρηθεί ακόμα και με οδικές μεταφορές, τονίζει το ΕΒΕΠ σε ανακοίνωσή του με την ευκαιρία της επίσκεψης του έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ινδία.

Αντικατάσταση των κινεζικών γερανών

Εκτελεστικό διάταγμα υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν που δίνει στην ακτοφυλακή μεγαλύτερες εξουσίες για την αστυνόμευση της ασφάλειας του κυβερνοχώρου στα λιμάνια, ενώ εισάγει και ένα σχέδιο αντικατάστασης των κινεζικής κατασκευής λιμενικών γερανών της χώρας με ιαπωνικούς, λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσαν να είναι εφοδιασμένοι με συσκευές κατασκοπείας. Περίπου το 80% των γερανών που χρησιμοποιούνται στα αμερικανικά λιμάνια κατασκευάζονται στην Κίνα και χρησιμοποιούν κινεζικό λογισμικό. Ο Μπάιντεν έχει προβλέψει 20 δισ. δολάρια για τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου να αντικατασταθούν από αμερικανική θυγατρική της Mitsui.

Εξοικονόμηση 13 δισ. δολ. λόγω scrubbers

Σύμφωνα με το Sea Intelligence, οι κανονισμοί IMO2020 απαιτούν τη χρήση καυσίμων που περιέχουν λιγότερο από 0,5% θείο, όπως το πετρέλαιο κίνησης με πολύ χαμηλό θείο (VLSFO), ή εναλλακτικές μεθόδους συμμόρφωσης, όπως τα συστήματα καθαρισμού καυσαερίων, γνωστά ως scrubbers. Τα scrubbers επιτρέπουν στις ναυτιλιακές γραμμές να χρησιμοποιούν μαζούτ υψηλότερου θείου (IFO380), τα οποία είναι φθηνότερα. Με την αύξηση του αριθμού των εγκαταστάσεων scrubber, αυξάνεται το ποσοστό των πλοίων που είναι σε θέση να αξιοποιήσουν την εξοικονόμηση κόστους επιλέγοντας φθηνότερο κανονικό καύσιμο αντί του ακριβότερου VLSFO χαμηλού θείου. Επί του παρόντος, η πριμοδότηση της τιμής του VLSFO ανέρχεται σε 166 δολάρια ΗΠΑ ανά τόνο. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο για την εκτίμηση της παγκόσμιας κατανάλωσης καυσίμων σε ολόκληρο τον κλάδο, οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν εξοικονομήσει συλλογικά 13 δισ. δολ. μέσω της χρήσης scrubber από την εφαρμογή του IMO2020.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More