Monday, September 9, 2024
Home » Πιο κοντά τώρα το έργο της μαρίνας Πάφου

Πιο κοντά τώρα το έργο της μαρίνας Πάφου

0 comments

Τέλος η αναμονή για την επαρχία Πάφου όσον αφορά το μεγαλεπήβολο έργο της μαρίνας, αφού είναι θέμα ημερών η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Υφυπουργείου Τουρισμού και της κοινοπραξίας συμβούλων που επιλέχθηκαν μετά από διαγωνισμό, οι οποίοι θα ετοιμάσουν τις προσφορές για εξεύρεση επενδυτή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φ», η κοινοπραξία που επιλέγηκε για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς το υφυπουργείο για τη μαρίνα έχει ενημερωθεί επισήμως, όπως επίσης και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό για τη μη επιλογής τους.

Πλέον ο επιτυχόντας προσφοροδότης έχει, όπως πληροφορούμαστε, διορία 20 ημερών για να καταθέσει ενώπιον του Υφυπουργείου Τουρισμού τα έγγραφα αναδόχου, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφόρηση του «Φ», ως σύμβουλος για τη μαρίνα Πάφου επιλέγηκε κοινοπραξία εταιρειών στην οποία συμμετείχε και ο οίκος Deloitte. Όπως αναφέρθηκε, η κοινοπραξία συμβούλων που επιλέγηκε θα έχει ως κύριο έργο την ετοιμασία των εγγράφων του διαγωνισμού που θα ακολουθήσει με σκοπό την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για την ανάπτυξη του έργου της μαρίναςΠάφουστην περιοχή Πότιμα στην Κισσόνεργα. Διαδικασία, όμως, που εκτιμάται πως θα πάρει γύρω στους έξι μήνες περίπου οπόταν αναμένεται ο διαγωνισμός για εξεύρεση επενδυτή για το έργο να προκηρυχθεί αρχές του νέου χρόνου.

Θυμίζουμε ότι η προώθηση του έργου που εδώ και χρόνια αναμένει η επαρχία Πάφου αποτελεί προτεραιότητα για το Υφυπουργείο Τουρισμού και την κυβέρνηση με τον ίδιο τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να δηλώνει πρόσφατα στο πλαίσιο επίσκεψης του στην επαρχία πως ο ίδιος θα βάλει το θεμέλιο λίθο στο έργο.

Με το έργο της μαρίνας, η επαρχία Πάφου αναμένει όχι μόνο να εμπλουτίσει περαιτέρω το τουριστικό της προϊόν αλλά και να προσελκύσει ναυτικό τουρισμό κι άλλες επενδύσεις.

philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More