Tuesday, September 17, 2024
Home » Περισσότερα «πράσινα» προϊόντα ζητούν οι καταναλωτές

Περισσότερα «πράσινα» προϊόντα ζητούν οι καταναλωτές

0 comments

Αξία στα προϊόντα δίνει το οικολογικό σήμα, καθώς όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι, ανάμεσά τους και οι έλληνες καταναλωτές, το λαμβάνουν υπόψη τους στις καθημερινές τους αγορές.

Το EU Ecolabel, αν και ακόμη δεν έχει γίνει απόλυτα αναγνωρίσιμο σε όλους, καθώς μόλις οι τέσσερις στους δέκα έλληνες και ευρωπαίους καταναλωτές το αναγνωρίζουν, για πάνω από το 70% εκείνων που το ξέρουν αποτελεί βασικό παράγοντα στην επιλογή των αγορών τους.

Με δεδομένο ότι η ποσότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό που αναζητούν οι καταναλωτές, ακόμα και στον καιρό της ακρίβειας, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, οι έλληνες καταναλωτές δηλώνουν ότι το αποτύπωμα ενός προϊόντος στο περιβάλλον είναι σημαντικό στοιχείο για να το διαλέξουν. Μάλιστα το 37% των Ελλήνων (38% ΕΕ) αναζητά και αγοράζει συχνά προϊόντα που φέρουν την ένδειξη EU Ecolabel.

Τους τελευταίους δώδεκα μήνες το 29% των απορρυπαντικών-καθαριστικών, το 25% των χαρτικών, το 20% των προϊόντων προσωπικής υγιεινής και το 24% καλλυντικών που αγοράστηκαν από Ελληνες έφεραν το οικολογικό σήμα, με το 67% των προϊόντων να αγοράζεται από τα σουπερμάρκετ και το 29% από καταστήματα βιολογικών προϊόντων και το 20% από το Διαδίκτυο.

Οσο για το σε ποιες κατηγορίες θα ήθελαν περισσότερο να βρίσκουν προϊόντα με αυτή την ένδειξη, για τους έλληνες καταναλωτές οι δημοφιλέστερες κατηγορίες είναι τα είδη ένδυσης σε ποσοστό 79% (71% ΕΕ), τα καλλυντικά περιποίησης κατοικιδίων 68% (63% ΕΕ), βαφές και βερνίκια 71% (60%), έπιπλα και στρώματα 69% (59% ΕΕ).

Ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό καταναλωτών τόσο στην Ελλάδα (36%) όσο και στην ΕΕ (30%) θεωρεί ότι αρκετές επιχειρήσεις παραπλανούν τους καταναλωτές και γι’ αυτό ζητούν αυστηρούς ελέγχους αναφορικά με τις σημάνσεις στα προϊόντα.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΚΟΥΦΟΥ

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More