Monday, September 16, 2024
Home » Για ποιο λόγο ήθελε τον Πρόεδρο για να έρθει Κύπρο για τον GSI ο υπ. Ενέργειας της Ελλάδας

Για ποιο λόγο ήθελε τον Πρόεδρο για να έρθει Κύπρο για τον GSI ο υπ. Ενέργειας της Ελλάδας

0 comments

Θα συμμετέχει με φυσική παρουσία στη σύσκεψη της Τρίτης για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, στην οποία θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, είπε ο Έλληνας Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σε δηλώσεις του στην «Ημερησία», στο περιθώριο της ΔΕΘ, και ερωτηθείς για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στον Great Sea Interconnector, ο κ. Σκυλακάκης επανέλαβε ότι «δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε, ούτε γενικότερα, ούτε ειδικότερα».

«Όταν με κάλεσαν, μου είπαν ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θέλει να συγκαλέσει μια σύσκεψη, εξ ου και πηγαίνω στην Κύπρο, γιατί αλλιώς θα μπορούσαμε να κάνουμε και τηλεδιάσκεψη και με διαβεβαίωσε ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου ότι θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος» είπε.

Πληροφορίες του Φιλελευθέρου αναφέρουν ότι η δήλωση αυτή του κ. Σκυλακάκη δεν είναι άσχετη με την έντονη ενόχληση της ελληνικής Κυβέρνησης από την προσωπική απόφαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη να μην θέσει προς επικύρωση στο Υπουργικό Συμβούλιο την καταρχήν απόφαση που επιτεύχθηκε τη Δευτέρα ως προς τους πρόσθετους όρους του ΑΔΜΗΕ για το τελικό περιεχόμενο του ρυθμιστικού πλαισίου για την ηλεκτρική διασύνδεση. Αντί αυτού, κάλεσε όλους σε σύσκεψη την Τρίτη, για το τελικό (;) ξεκαθάρισμα.

Λόγω της ενόχλησης αυτής, η ελληνική Κυβέρνηση διεμήνυσε πως ήταν έτοιμη να εκπροσωπηθεί σε σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε η όποια απόφαση ληφθεί να τον δεσμεύει και προσωπικά.

Ερωτηθείς ο κ. Σκυλακάκης αν ευελπιστεί ότι θα υπάρξει λύση στο ζήτημα μετά τη συνάντηση της Τρίτης, ο Έλληνας Υπουργός είπε ότι «δεν έχω να προσθέσω τίποτε άλλο για το θέμα».

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More