Monday, September 16, 2024
Home » Παρατηρούνται πραγματικές μειώσεις 15%-20% σε 4.000 προϊόντα

Παρατηρούνται πραγματικές μειώσεις 15%-20% σε 4.000 προϊόντα

0 comments

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχαν χθες οι πελάτες που βρέθηκαν σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σουπερμάρκετ καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε «αυτοψία» για να δει και ο ίδιος από κοντά πώς προχωρούν τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με καταναλωτές και αναφέρθηκε στην ακρίβεια και τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, με την επίσκεψή του όμως να προκαλεί τα αρνητικά σχόλια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον κατηγόρησε για «σόου» την ώρα που η ακρίβεια πλήττει τους καταναλωτές.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα ο Πρωθυπουργός βρέθηκε σε σουπερμάρκετ στην οδό Λένορμαν και συνομίλησε με εργαζομένους και καταναλωτές. «H προσπάθεια για τη μείωση των τιμών συνεχίζεται» είπε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο βρεφικό γάλα. «Βλέπουμε μειώσεις οι οποίες είναι μεταξύ 15% και 20%, μειώσεις σημαντικές ειδικά για τους νέους γονείς, καθώς οι τιμές το τελευταίο διάστημα είχαν όντως ξεφύγει» ανέφερε. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για το εάν θα δουν οι καταναλωτές και άλλες μειώσεις κυρίως σε τρόφιμα το επόμενο διάστημα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι στη μέση μιας μεγάλης προσπάθειας. «Η μάχη κατά της ακρίβειας είναι μάχη συνεχιζόμενη. Αναγνωρίζουμε τη μάχη των νοικοκυριών. Παρεμβαίνουμε, έχουμε πραγματικές μειώσεις 15%-20% σε 4.000 προϊόντα. Ηταν μια απότομη αύξηση των τιμών που έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Τα χειρότερα στον πληθωρισμό τα έχουμε αφήσει πίσω μας» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Αντιδράσεις

Ωστόσο η επίσκεψη αυτή του Πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έκανε λόγο για «σόου» από την πλευρά της κυβέρνησης. «Οι μόνοι έλεγχοι που γίνονται στην αγορά είναι οι «απροειδοποίητες» – συνοδεία 40 καμερών – επισκέψεις του Πρωθυπουργού σε σουπερμάρκετ μία φορά το τρίμηνο, με τις οποίες δίνει πάντα «μάχη κατά της ακρίβειας» και πάντα τη χάνει. Στον ίδιο χώρο που ο Πρωθυπουργός μπαίνει για σόου, οι πολίτες μπαίνουν για να ψωνίσουν, οπότε καλό θα είναι να μην τους εμπαίζουμε» ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας: «Αντί για οτιδήποτε άλλο, παραθέτω στον Πρωθυπουργό, εν όψει Τσικνοπέμπτης, τις αυξήσεις στο κρέας. Την επόμενη φορά ας ντυθεί κάτι άλλο, γιατί η στολή «πελάτης σουπερμάρκετ» πάλιωσε, και είναι και προκλητική προς το κοινό αίσθημα».

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More