Sunday, October 27, 2024
Home » Παράταση μέχρι τέλος Νοεμβρίου για τις φορολογικές δηλώσεις – Δεν λύθηκαν τα προβλήματα

Παράταση μέχρι τέλος Νοεμβρίου για τις φορολογικές δηλώσεις – Δεν λύθηκαν τα προβλήματα

0 comments

Τα προβλήματα που δημιούργησαν οι χάκερς με τις κυβερνοεπιθέσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα (και) του Τμήματος Φορολογίας οδήγησαν σε οροστική απόφαση για παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2023.

Οι φορολογούμενοι έπρεπε με βάση τον αρχικό σχεδιασμό να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. Λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε με τις κυβερνοεπιθέσεις και τον επηρεασμό της λειτουργίας του Taxisnet, για χρήστες με συνδέσεις στο εξωτερικό, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση για ένα μήνα στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Με ανακοίνωση του το Τμήμα Φορολογίας ενημερώνει ότι «με οδηγίες του Υπουργού Οικονομικών έχει προωθηθεί πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο για παράταση μέχρι και την 30ή Νοεμβρίου 2024 της ημερομηνίας υποβολής της Δήλωσης Εισοδήματος Ατόμου για το έτος 2023 και πληρωμής τυχόν οφειλόμενου Φόρου/Εισφορών που προκύπτουν σύμφωνα με τη Δήλωση».

Στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να εγκριθεί το διάταγμα με το οποίο θα δίνεται η παράταση.

Παράταση και στον συνοπτικό πίνακα ελεγχόμενων συναλλαγών

Παράλληλα, δόθηκε παράταση και στην ημερομηνία υποβολής δήλωσης εισοδήματος, από πρόσωπα τα οποία έχουν υποχρέωση υποβολής συνοπτικού πίνακα πληροφοριών ελεγχόμενων συναλλαγών, για τα έτη 2022 και 2023. Την απόφαση έλαβε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Φορολογίας, για τη δήλωση εισοδήματος για το έτος 2022 δίνεται παράταση μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2025. Για τη δήλωση εισοδήματος για το έτος 2023 η παράταση θα είναι μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2025. Σχετικά διατάγματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Τμήματος Φορολογίας αμέσως μετά τη δημοσίευση τους στην Επίσημη Εφημερίδα.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More