Tuesday, September 17, 2024
Home » Παράταση για «φθηνές» αγορές κατοικιών – Ποιοι και πώς γλιτώνουν το ελάχιστο όριο των 500.000 ευρώ

Παράταση για «φθηνές» αγορές κατοικιών – Ποιοι και πώς γλιτώνουν το ελάχιστο όριο των 500.000 ευρώ

0 comments

Χιλιάδες αγοραπωλησίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Χρυσή Βίζα» οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα σε δημοφιλείς περιοχές της χώρας θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 30 Απριλίου 2024 μετά τη νέα παράταση που δίνει η κυβέρνηση σε επενδυτές από τρίτες χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα επενδύοντας σε ένα ακίνητο.

Η προηγούμενη παράταση, ως τις 31 Ιουλίου 2023, που είχε δοθεί δεν ήταν αρκετή για να ολοκληρωθούν αγοραπωλησίες που είχαν κλείσει για ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ. Ετσι σε σχετική διάταξη που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δίνεται η ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τις αγοραπωλησίες να αποκτήσουν ακίνητο και μαζί Golden Visa όχι με 500.000 ευρώ που είναι το νέο όριο αλλά με το 1/2 της αξίας αυτής σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδα.

Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται οκεντρικός, βόρειος και νότιος τομέας της Αττικής, η Μύκονος, η Σαντορίνη και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, και η διάταξη προβλέπει ότι οι πολίτες τρίτων χωρών μπορούν να ολοκληρώσουν την επένδυσή τους σε ένα ή περισσότερα ακίνητα έως την 30ή Απριλίου 2024, με ελάχιστη αξία επένδυσης τις 250.000 ευρώ, υπό την προϋπόθεση να έχουν καταβάλειπροκαταβολή ύψους 10% επί του τιμήματος αγοράς ή μίσθωσης ξενοδοχειακών καταλυμάτων ή τουριστικών κατοικιών μέχρι την 31η Ιουλίου 2023, είτε με υπογραφή συμβολαιογραφικού προσυμφώνου, είτε με υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού και σχετική απόδειξη πίστωσης της τράπεζας του αγοραστή ως προς την αποστολή του ποσού της προκαταβολής σε λογαριασμό του πωλητή.

Επενδυτές

Φέτος μέχρι και τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, εκδόθηκαν 2.659 Golden Visa υποδηλώνοντας το ενδιαφέρον που συνεχίζει να υπάρχει. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των επενδυτών για Golden Visa μέχρι και σήμερα παραμένει από επενδυτές προερχόμενουςαπό την Κίνα, καθώς 6 στις 10 άδειες που εκδίδονται αφορούν κινέζους πολίτες, ενώ ακολουθούν επενδυτές από την Τουρκία, τον Λίβανο, τη Ρωσία, τηνΑίγυπτο, το Ισραήλ, το Ιράν, τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ αλλά και την Ουκρανία. Οσον αφορα τις εκκρεμείς αιτήσεις, αφορούν επενδυτές που μέχρι τον Οκτώβριο ήταν 7.879 από την Κίνα (69,6%) και ακολουθούν επενδυτές από την Τουρκία (8,1%) και το Ιράν (3%).

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More