Monday, September 9, 2024
Home » ΠΑΠΕΙ: Τίμησαν τον Γιάννη Αγγελικούση

ΠΑΠΕΙ: Τίμησαν τον Γιάννη Αγγελικούση

0 comments

To δίπλωμα του επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών και το επιτηβέννιο του Πανεπιστημίου Πειραιώς επέδωσαν στην κόρη του αείμνηστου Γιάννη Αγγελικούση, Μαρία, και στη σύζυγό του Λιζ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, ο κοσμήτορας του Τμήματος Ναυτιλίας και Βιομηχανίας καθηγητής Αγγελος Παντουβάκης και ο πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών καθηγητής Γιάννης Θεοτοκάς. Η απόφαση είχε ληφθεί από τον Μάρτιο του 2020, όμως η πανδημία και ο αιφνίδιος θάνατος του Ιωάννη Αγγελικούση (10/4/2021) δεν επέτρεψαν τη διοργάνωση της τελετής απονομής. Στην εκδήλωση η Μαρία Αγγελικούση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ο πατέρας μου έδινε έμφαση στην ποιότητα της διαχείρισης, την ασφάλεια του πλοίου, τις υψηλές προδιαγραφές του πλοίου, τις νέες ναυπηγήσεις, είχε πίστη στους έλληνες ναυτικούς και στο ανθρώπινο δυναμικό στα πλοία και στα γραφεία και ήταν υποστηρικτής της ναυτικής εκπαίδευσης».

Τέλος Απριλίου

θα ανοίξει μια δίοδος

Το λιμάνι της Βαλτιμόρης θα μπορούσε να ανοίξει εκ νέου για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρητικότητας έως 4.500 teu έως τα τέλη Απριλίου, καθώς συνεχίζονται οι εργασίες για την απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας μετά την πρόσκρουση του πλοίου «Dali». Το Σώμα Μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ (USACE), η υπηρεσία που είναι αρμόδια για τη συντήρηση των υποδομών των πλωτών οδών στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ως προσωρινή ημερομηνία – στόχο το τέλος Απριλίου για το άνοιγμα ενός διαύλου με βάθος 10,6 μέτρων που θα επιτρέπει τη διέλευση μικρότερων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων περίπου 4.500 teu αλλά και ορισμένων πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων και αγροτικού εξοπλισμού. Στο μεταξύ, από την Κυριακή ξεκίνησε και η απομάκρυνση των εμπορευματοκιβωτίων από το πληγωμένο containership «Dali» με σημαία Σιγκαπούρης.

Περνά και πάλι από τον Παναμά

Ο δανικός ναυτιλιακός γίγαντας Maersk είναι ο πρώτος που ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιεί και πάλι τη Διώρυγα του Παναμά για την εξυπηρέτηση της γραμμής από τον Ειρηνικό Ωκεανό στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ (OC1), μετά τη βελτίωση του ύψους των νερών στους υδατοφράκτες της διώρυγας. Η Maersk είχε χωρίσει τη γραμμή σε δύο τμήματα τον προηγούμενο Ιανουάριο, χρησιμοποιώντας για την παράκαμψη της διώρυγας μια σιδηροδρομική σύνδεση για τη μεταφορά φορτίου μέσω του Ισθμού του Παναμά. Η ναυτιλιακή εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επαναφέρει τη διέλευση από τη Διώρυγα του Παναμά στην υπηρεσία OC1 από τις 10 Μαΐου 2024, εγκαταλείποντας τη σιδηροδρομική σύνδεση. Σημειώνεται ότι η Αρχή Διώρυγας του Παναμά (ACP) εισήγαγε πρόσφατα πρόσθετες χρονοθυρίδες διέλευσης ανά ημέρα σε 27, από 24 τον Δεκέμβριο του 2023, καθώς βελτιώθηκε η στάθμη των υδάτων.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More