Wednesday, July 31, 2024
Home » «Παντελώς άπειρη στην κατασκευή τερματικού η κινεζική εταιρεία – Δεν έγινε διαγωνισμός, ήταν ανάθεση έργου»

«Παντελώς άπειρη στην κατασκευή τερματικού η κινεζική εταιρεία – Δεν έγινε διαγωνισμός, ήταν ανάθεση έργου»

0 comment

«Παντελώς άπειρη στην κατασκευή τερματικού η κινεζική εταιρεία – Δεν έγινε διαγωνισμός, ήταν ανάθεση έργου»

Η Κυβέρνηση επικεντρώνεται στο πώς να ολοκληρώσει το έργο του τερματικού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο, και αυτό θα γίνει είτε με συνέχιση της συνεργασίας με την ανάδοχο εταιρεία, είτε με διακοπή του συμβολαίου και συνέχιση με άλλο τρόπο. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου μετά από συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, η οποία εξέτασε την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το συγκεκριμένο έργο.

Πάντως ο ειδικός ο ειδικός επί των θεμάτων υδρογονανθράκων, Χαράλαμπος Έλληνας, φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή του κρατικού ραδιοφώνου, εμφανίστηκε απογοητευμένος από τις εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι «βάσεις του θανάτου» του Ηνωμένου Βασιλείου – «Χρησιμοποιούν την…

ΥΠΟΙΚ για ακρίβεια στο ρεύμα: Πιθανόν και νέα μέτρα στήριξης…

Ενοχλήθηκε ο Ναμί με ανάρτηση Αβέρωφ για Κυπριακό – Ο…

Η κινεζική εταιρεία CPP δεν είχε καμία εμπειρία ούτε στην κατασκευή τερματικού ούτε στην υγροποίηση του φυσικού αερίου, είπε στο αρχικό του σχόλιο ο κ. Έλληνας και υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι οι εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή, έχουν τεράστια βάση.

«Ο τρόπος που έγινε ο διαγωνισμός ήταν εντελώς απαράδεκτος. Ουσιαστικά δεν έγινε διαγωνισμός, ήταν ανάθεση έργου».

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι εύκολο να συνεχίσει το έργο με άλλη εταιρεία, ο κ. Έλληνας απάντησε ότι είναι «πολύ δύσκολο».

Τίθενται τα ερωτήματα κατά πόσο θα συνεργαστεί η κινεζική εταιρεία, πόσο καιρό θα πάρει να τα αφήσει όλα στη μέση και να φύγει, πόσο καιρό θα χρειαστεί ο νέος εργολάβος και αρκετά άλλα, διευκρίνισε ο Χαράλαμπος Έλληνας.

Υπέδειξε επίσης ότι πρέπει να διοριστεί άμεσα μία ανεξάρτητη εταιρεία με πείρα στη διαμεσολάβηση, που να συμβουλέψει την ΚΔ για τα μετέπειτα βήματα.

«Πάμε στα τυφλά αυτή τη στιγμή», τόνισε.

Καταληκτικά, αναφερθείς στις χθεσινές ανακοινώσεις για το κοίτασμα Κρόνος, τις χαρακτήρισε πολύ θετικές, τονίζοντας ότι το κοίτασμα είναι αρκετά μεγάλο για να προχωρήσει η εταιρεία σε εκμετάλλευση

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More