Monday, September 16, 2024
Home » Παιχνίδια, λαμπάδες, οβελίας στα καλάθια

Παιχνίδια, λαμπάδες, οβελίας στα καλάθια

0 comments

Αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για το φετινό Πάσχα με το «Καλάθι των Νονών» και το «Καλάθι του Πάσχα». Χθες, το υπουργείο Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, θα τεθεί σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών», το οποίο θα περιέχει είδη από 12 κατηγορίες προϊόντων παιχνιδιών και δώρων. Στη Βουλή κατατέθηκε η σχετική τροπολογία, σύμφωνα με την οποία όλες οι επιχειρήσεις που εξειδικεύονται στη διάθεση προς πώληση παιδικών παιχνιδιών και των οποίων ο συνολικός ετήσιος κύκλος εργασιών υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως, θα πρέπει να αποστέλλουν στο υπουργείο Ανάπτυξης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κατάλογο καταναλωτικών προϊόντων παιδικών παιχνιδιών που θα περιλαμβάνονται στο «Καλάθι των Νονών» έως και τις 4 Μαΐου 2024, οπότε και θα παύσει η ισχύς του καλαθιού αυτού.

Τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο καλάθι θα φέρουν ειδική σήμανση ενώ «Καλάθι των Νονών» μπορούν να δημιουργήσουν και μικρότερες επιχειρήσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα αποστείλουν κατάλογο προϊόντων και θα έχουν τα αναγκαία αποθέματα.

Από την Τετάρτη 24 Απριλίου στη διάθεση των καταναλωτών μπαίνει και το «Καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες προϊόντων, ανάμεσά τους και τον πασχαλινό οβελία. Οπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας η κυβέρνηση στηρίζει εμπράκτως τα νοικοκυριά ώστε κάθε οικογενειακό τραπέζι να γεμίσει με τα απαραίτητα αγαθά σε όσο το δυνατόν πιο χαμηλές τιμές. «Πρωτοβουλίες όπως το «Καλάθι του Πάσχα» αυξάνουν και τον ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων πώλησης τροφίμων προς όφελος των καταναλωτών» ανέφερε.

Οι τιμές στην αγορά

Πάντως, αν και οι εκπρόσωποι της αγοράς κάνουν λόγο για ανταγωνιστικές τιμές στην αγορά των παιχνιδιών, δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει πού θα κυμανθεί η τιμή του οβελία και πόσο ψηλά θα φτάσει, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για 10 ευρώ και τους κρεοπώλες να βάζουν τον πήχη έως και τα 14 ευρώ το κιλό.

Στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας (ΟΚΑΑ) η χονδρική τιμή, την Τετάρτη, για τα εγχώρια αρνιά κυμάνθηκε από τα 7 έως και τα 10 ευρώ με επικρατούσα τα 9,5 ευρώ το κιλό, ενώ για τα κατσίκια η τιμή κυμάνθηκε από τα 7 έως και τα 9,5 ευρώ με επικρατούσα τα 9,20 ευρώ το κιλό.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More