Friday, October 4, 2024
Home » Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία: 3 Οκτωβρίου 2024 η Διεθνής Μέρα Δράσης

Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία: 3 Οκτωβρίου 2024 η Διεθνής Μέρα Δράσης

0 comments

Απαιτούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης και με κύρια αιτήματα την σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία, το ποιοτικό περιβάλλον εργασίας με συνθήκες ασφάλειας και υγείας, την σημαντική αύξηση των μισθών, την καθιέρωση της 35ωρης βδομάδας εργασίας και το δικαίωμα καθολικής πρόσβασης σε δημόσια και ποιοτικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης και κοινωνικής ασφάλισης, αναφέρουν μεταξύ άλλων σε κοινή διακήρυξη τους οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις μέλη της ΠΣΟ στην Κύπρο.

Η κοινή διακήρυξη

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία έχει καθιερώσει την 3η Οκτωβρίου ως Διεθνή Μέρα Δράσης που φέτος πραγματοποιείται κάτω από το σύνθημα «Απαιτούμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης» και με κύρια αιτήματα την σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία, το ποιοτικό περιβάλλον εργασίας με συνθήκες ασφάλειας και υγείας, την σημαντική αύξηση των μισθών, την καθιέρωση της 35ωρης βδομάδας εργασίας και το δικαίωμα καθολικής πρόσβασης σε δημόσια και ποιοτικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, εκπαίδευσης και κοινωνικής ασφάλισης.

Σε μια περίοδο που σε όλο τον κόσμο οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με τις αλλεπάλληλες κρίσεις του καπιταλισμού, την εμβάθυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, την ακρίβεια και τον πληθωρισμό, το κεφάλαιο και οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες, έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους ενάντια σε συνδικαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που κατακτήθηκαν μέσα από σκληρούς αγώνες.

Την ίδια στιγμή, και ενώ οι επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις ενισχύουν συνεχώς την παραγωγικότητα και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, ο παραγόμενος πλούτος παραμένει στα χέρια των λίγων με στόχο τον πολλαπλασιασμό των κερδών.

Σε αυτή την κατεύθυνση οι κυρίαρχοι κύκλοι δεν διστάζουν να προωθήσουν τον πόλεμο και να διοχετεύσουν ακόμα περισσότερους πόρους σε στρατιωτικές δαπάνες.

Ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται σήμερα στο χείλος του πολέμου και η επικίνδυνη κλιμάκωση των εντάσεων στην Μέση Ανατολή μας υπενθυμίζουν την ανάγκη για επίλυση του κυπριακού αφού αποτελεί επικίνδυνη ψευδαίσθηση η εντύπωση ότι το σημερινό στάτους κβο μπορεί να προσφέρει σταθερότητα και ασφάλεια.

Οι συνδικαλιστικές μας οργανώσεις εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την απουσία διαλόγου για την επίλυση του Κυπριακού και τη συνεχιζόμενη στασιμότητα σε συνθήκες όπου η διαιώνιση της διαίρεσης γίνεται όλο και πιο ορατή.

Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού θα πρέπει να επαναρχίσουν άμεσα από το σημείο που έμειναν στο Κράν Μοντανά με αποδοχή του Πλαισίου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και των μέχρι σήμερα συγκλίσεων και να συνεχιστούν μέχρι την επίτευξη αποτελέσματος.

Η επίλυση του κυπριακού προβλήματος στην βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα όπως αυτή καθορίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ θα έχει θετικό αντίκτυπο στις εξελίξεις και θα συμβάλει στην προσπάθεια για επικράτηση της ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και τις κοινές μας δράσεις με μοναδικό στόχο την επανένωση της πατρίδας μας.

Ταυτόχρονα με τους αγώνες μας για την επανένωση της πατρίδας μας, συνεχίζουμε τους αγώνες μας για υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, για συλλογικές συμβάσεις και αξιοπρεπείς μισθούς, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις την δημοσίων υπηρεσιών.

Στις σημερινές κρίσιμες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ενδυναμώνουμε την ταξική αλληλεγγύη, τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων εργαζομένων και πορευόμαστε μαζί με το διεθνές ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΣΟ στον αγώνα για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise