Monday, September 16, 2024
Home » Πήρε σειρά η διαφορά στην ξενοδοχειακή βιομηχανία για τις συντεχνίες

Πήρε σειρά η διαφορά στην ξενοδοχειακή βιομηχανία για τις συντεχνίες

0 comments

Μετά τη θετική κατάληξη που είχαν τη Δευτέρα οι διαπραγματεύσεις για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία, το συνδικαλιστικό κίνημα στρέφει πλέον την προσοχή του στην εκκρεμότητα που υφίσταται για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Οι διαπραγματεύσεις για ανανέωση της σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, που έληξε τον Δεκέμβριο πέρσι, διεξάγονται πλέον στη μεσολαβητική υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας, καθώς οι απευθείας επαφές μεταξύ των συντεχνιών και των συνδέσμων ξενοδόχων κατέληξαν σε αδιέξοδο. Εντούτοις, η συνδικαλιστική πλευρά υποστηρίζει πως εδώ και καιρό αναμένει κάποιες απαντήσεις από πλευράς ξενοδόχων για το θέμα, χωρίς, όμως, για την ώρα να υπάρξει οποιαδήποτε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συντεχνίες προχωρούν αυτήν την εβδομάδα σε ανασκόπηση των εξελίξεων, χωρίς να αποκλείουν και τη λήψη μέτρων, που θα δώσουν νέα κινητικότητα στη διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ήδη η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Παρασκευή συνεδρία του εκτελεστικού της συμβουλίου, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα, για τα οποία υπάρχει συνεννόηση και με την ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο συντεχνίες επιχείρησαν να δώσουν νέα δυναμική στις προσπάθειες του Υπουργείου Εργασίας διατυπώνοντας μάλιστα και άτυπο χρονοδιάγραμμα για εξελίξεις, ωστόσο πλέον εκτιμούν πως με το κλείσιμο της συμφωνίας στην οικοδομική θα πρέπει να τρέξουν πιο γρήγορα και οι επαφές για την ξενοδοχειακή βιομηχανία, ακόμα και εντός Αυγούστου.

Σε αντίθετη περίπτωση, αναμένεται πως θα ζητήσουν από το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων να κηρύξει αδιέξοδο. Πάντως, σε αντίθεση με τις συντεχνίες, οι σύνδεσμοι ξενοδόχων φαίνεται να εξακολουθούν να διατηρούν την άποψη πως θα ήταν καλύτερα οι ουσιαστικές επαφές για ανανέωση της σύμβασης να αρχίσουν προς το τέλος του χρόνου, χωρίς να αποκλείουν επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης, ως έχει, για άλλον ένα χρόνο.

Σημειώνουμε ότι βασικά αιτήματα των συντεχνιών για ανανέωση της σύμβασης είναι να υπάρξει αύξηση ωφελημάτων των εργαζομένων, λόγω και της καλής πορείας του τουρισμού, να καταστεί η σύμβαση πιο ελκυστική, προκειμένου να ενταχθεί στον κλάδο κι άλλο εγχώριο προσωπικό, αλλά και να διασφαλιστεί η εφαρμογή της, προτείνοντας νομοθετική ρύθμιση της συλλογικής σύμβασης.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More