Friday, September 20, 2024
Home » «Πέναλτι» 12%: Εξωτερικός αναλογιστής θα εξετάσει σενάρια των συνδικαλιστών

«Πέναλτι» 12%: Εξωτερικός αναλογιστής θα εξετάσει σενάρια των συνδικαλιστών

0 comments

«Πέναλτι» 12%: Εξωτερικός αναλογιστής θα εξετάσει σενάρια των συνδικαλιστών

Στα βαθιά ρίχθηκαν Υπουργείο Εργασίας, Υπηρεσία Κοινωνικών Ασφαλίσεων και κοινωνικοί εταίροι αναφορικά με το πέναλτι 12% στις πρόωρες συντάξεις στο 63ο έτος. Η ομάδα εργασίας που συγκλήθηκε χθες ανέθεσε σε εξωτερικό αναλογιστή – συνεργάτη του Υπουργείου Εργασίας, Κώστα Σταυράκη, να εξετάσει διάφορα σενάρια και προτάσεις που κατατέθηκαν από το συνδικαλιστικό κίνημα μετά και τις ενστάσεις που κατέθεσαν αναφορικά με την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας.

«Έχουμε θέσει την άποψη και την θέση ότι θα πρέπει να υπάρχει σταδιακή απάληψη με ένα κόφτη σε ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο. Πιστεύουμε ότι με αυτό το τρόπο μπορεί να προσεγγιστεί σε απόλυτη κοινωνική δικαιοσύνη το ζήτημα έτσι ώστε να μην υπάρχει η πιθανότητα αυτή η επιπρόσθετη επιβάρυνση η αναλογιστική προσαρμογή να την κουβαλά κάποιος συνταξιούχος εφ΄ όρου ζωής», δήλωσε ο Γ.Γ. της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΠΕΣ: Αυτές είναι οι ημερομηνίες υποβολής υποψηφιοτήτων για όλες τις…

Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό της άτυχης Χριστίνας Αργυρού, που…

Βροχές και καταιγίδες στο «μενού» αλλά μετά αλλάζει το σκηνικό…

Από την άλλη η ΠΕΟ εμμένει στην άποψή της ότι μπορεί να γίνει διαφοροποίηση στο πέναλτι 12% και σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρξει κατάργησή του. Με τους εμπλεκόμενούς φορείς να αναμένουν απαντήσεις και στοιχεία από τον αναλογιστή σε νέα συνάντηση περί τα μέσα Φεβρουαρίου.

«Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί ο διάλογος σε σχέση με την συνολική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ζητήματος εντάσσοντας σε αυτό και το θεσμό των ταμείων πρόνοιας έτσι ώστε να διασφαλίσουν ότι κανένας συνταξιούχος δεν θα λαμβάνει σύνταξη κάτω από το όριο της φτώχειας», ανέφερε ο Γ.Γ. της ΣΕΚ, Ανδρέας Μάτσας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του Υπουργείου Εργασίας προνοεί ότι όσοι έχουν συμπληρώσει αρκετά χρόνια εισφορών, γύρω στα 40, δεν θα έχουν καμία αναλογιστική μείωση στη βασική τους σύνταξη και το 12% θα επιβάλλεται μόνο στην συμπληρωματική σύνταξη.

Πάντως προχθες ο αναλογιστής και η Υπηρεσία κοινωνικών ασφαλίσεων κλήθηκε να δώσει προφορικές απαντήσεις αναφορικά με τις αλλαγές που ζητήθηκαν στην πρόταση του Υπουργού Εργασίας, τονίζοντας τους πως οι όποιες διαφοροποιήσεις γίνουν, ακόμα και μικρές αυτές θα αυξάνουν το κόστος για το ΤΚΑ. Με τις συντεχνίες να αντιλαμβάνονται πως είναι ελάχιστες οι πιθανότητες αλλαγής στην προτεινόμενη πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, και την κυβέρνηση να παρουσιάζεται έτοιμη να προωθήσει την πρόταση της στην βουλή χωρίς να υπάρξει σύγκλιση απόψεων, ρίχνοντας το μπαλάκι στο γήπεδο των πολιτικών δυνάμεων.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More