Monday, September 9, 2024
Home » Πάνω από 4 δισ. ευρώ ο τζίρος του Δεκεμβρίου

Πάνω από 4 δισ. ευρώ ο τζίρος του Δεκεμβρίου

0 comments

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αλλαγή του έτους, με το εορταστικό ωράριο να βρίσκεται σε ισχύ και τους καταναλωτές να πραγματοποιούν τις τελευταίες αγορές τους ενόψει της Πρωτοχρονιάς. Η κίνηση φέτος στην αγορά ήταν ικανοποιητική, με τους εμπόρους να αναμένουν να κλείσει η χρονιά εξίσου καλά και την τελευταία εβδομάδα που διανύουμε πριν από την έλευση του νέου έτους, καθώς αυτή την εβδομάδα αναμένουν αγορές κυρίως σε προσωπικά είδη για δώρα.

«Η πρόβλεψη για τον τζίρο του λιανεμπορίου τον φετινό Δεκέμβριο πως θα ξεπεράσει τα περσινά 3,83 δισεκατομμύρια ευρώ και θα κινηθεί πάνω από τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ φαίνεται πως τελικά θα πραγματοποιηθεί, ενώ οι προτιμήσεις των καταναλωτών για τα δώρα παρέμειναν οι ίδιες, με την ένδυση και υπόδηση στη κορυφή, τα δώρα, τα παιχνίδια και τα καλλυντικά να ακολουθούν» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και πρόεδρος του ΠΕΣΑ Βασίλης Κορκίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έμποροι της λιανικής προσδοκούν ότι η αγοραστική κίνηση που καταγράφηκε την εβδομάδα των Χριστουγέννων θα συνεχιστεί και την τελευταία εβδομάδα της χρονιάς, έστω με μικρότερη ένταση και μικρές αλλαγές στις καταναλωτικές προτιμήσεις, ώστε να κλείσουν ικανοποιητικά το ταμείο τους για το 2023.

Το 2023 εκτιμάται πως για το ελληνικό λιανεμπόριο θα ολοκληρωθεί με μονοψήφια αύξηση, που μάλιστα σε μεγάλο βαθμό είναι πληθωριστική και δεν συνεπάγεται αντίστοιχη αύξηση της πραγματικής κατανάλωσης, ενώ από τα μέχρι σήμερα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κερδισμένες είναι οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου έναντι των μικρότερων.

Μόνο τονμήνα Οκτώβριοαύξηση 10,9% σημείωσε ο κύκλος εργασιών στις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου της χώρας και ανήλθε σε 3,59 δισ. ευρώ, έναντι 3,24 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2022.

Εορταστικό ωράριο

Πάντως από χθες ισχύει και πάλι τοεορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ενώ οι επιχειρήσεις θα είναι ανοιχτές και την ερχόμενη Κυριακή, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου 2023, από τις11.00 έως και τις 18.00. Τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024 και την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Και ενώ ακόμα η αγορά κινείται σε εορταστικούς ρυθμούς, δεν λείπουν οι καταναλωτές που αναμένουν τις χειμερινές εκπτώσεις στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς για να κάνουν τις αγορές τους, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούναπό τις 8 Ιανουαρίου έως και τις 29 Φεβρουαρίου 2024, με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεωνστις 14 Ιανουαρίου 2024.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΚΟΥΦΟΥ

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More