Tuesday, September 17, 2024
Home » «Πάμε Τρόοδος» για στήριξη μικρών, τοπικών επιχειρήσεων

«Πάμε Τρόοδος» για στήριξη μικρών, τοπικών επιχειρήσεων

0 comments

Πιάνουν τα βουνά Υφυπουργείο Τουρισμού και Προεδρία της Δημοκρατίας και διοργανώνουν εκδήλωση με στόχο τη στήριξη μικρών τοπικών επιχειρήσεων της υπαίθρου.

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το υφυπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την εκδήλωση «Πάμε Τρόοδος», ένα φεστιβάλ παραδοσιακών γεύσεων και χειροτεχνημάτων για ανάδειξη μικρών επιχειρήσεων του τόπου μας.

Αναλυτικότερα, το φεστιβάλ παραδοσιακών γεύσεων και χειροτεχνημάτων για την ανάδειξη των μικρών επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στην προεδρική κατοικία στο Τρόοδος και αποτελεί μια πρωτοβουλία της συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη στα πλαίσια της φιλανθρωπικής της δράσης.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα μεταξύ 11.00 και 17.00 και μάλιστα όπως αναφέρεται θα υπάρξει δωρεάν μεταφορά από την πλατεία του Τροόδους. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις προϊόντων θα διατεθεί για την υποστήριξη των Συμβουλίων Κοινοτικής Ευημερίας της υπαίθρου (ΕΚΕ Κυπερούντας), δίνοντας έτσι στο φεστιβάλ και ένα φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Η εκδήλωση προσκαλεί τους κατοίκους και επισκέπτες να επισκεφθούν το Τρόοδος και να απολαύσουν μια ημέρα γεμάτη πολιτισμό, γεύσεις και παράδοση. Στην εκδήλωση θα συμβάλουν επίσης ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, η ΕΚΕ Κυπερούντας και το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Πάντως, όπως έχει αναφερθεί επανειλημμένα, για την κυβέρνηση, ο τουρισμός των ορεινών περιοχών και της υπαίθρου γενικότερα αποτελεί προτεραιότητα. Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την εξαγγελία του σχεδίου χορηγιών με τίτλο «Σχέδιο Χορηγιών για την Αναβίωση περιοχών της υπαίθρου, ορεινών, ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών μέσω της Δημιουργίας Αυθεντικών Εμπειριών», ο υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η στήριξη των ορεινών περιοχών και των περιοχών της υπαίθρου, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Το σχέδιο χορηγιών αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο για τις τοπικές αυτοδιοικήσεις, όσο και για τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών να υλοποιήσουν έργα που ίσως να οραματίζονταν για χρόνια. Την ίδια στιγμή αυτά τα έργα, θεωρούμε δεδομένο ότι θα αποδειχθούν πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη του τουρισμού στην ενδοχώρα και στις άλλες περιοχές που καλύπτονται από το σχέδιο. Στην πραγματικότητα, το σχέδιο χορηγιών ή αυτού του τύπου τα σχέδια κινήτρων, δύναται να οδηγήσουν στοχευμένα στην διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας και ασφαλώς στην άνοδο της ανταγωνιστικότητας του κυπριακού τουρισμού».

Συναφώς, προ ημερών το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την έγκριση του Σχεδίου Κανονισμών που υπέβαλε το Υφυπουργείο Τουρισμού σε σχέση μετα «Ξενοδοχεία Υπαίθρου». Ο νεοσύστατος όρος «Ξενοδοχεία Υπαίθρου» εισήχθη με την ψήφιση τροποποιητικού νόμου από τη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο. Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου, με τον νόμο επιτυγχάνεται η χάραξη νέας πολιτικής για τα ξενοδοχεία που λειτουργούν ή αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του πυρήνα Κοινότητας ορεινών ή/και μειονεκτικών περιοχών ή και σε άλλες κατάλληλες τοποθεσίες, εντός των ορίων ανάπτυξης των περιοχών αυτών. Όπως σημειώνει το Υφυπουργείο, οι διατάξεις αναμένεται να επηρεάσουν θετικά την ανάπτυξη των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στις εν λόγω περιοχές, ενώ, ταυτόχρονα, παρέχεται πλέον η ευχέρεια σε υφιστάμενα ξενοδοχεία να αναβαθμιστούν σε τάξη/κατηγορία, νοουμένου ότι πληρούν σειρά άλλων προϋποθέσεων.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More