Friday, September 20, 2024
Home » Ο χρυσός έφτασε σε νέα τιμή – ρεκόρ

Ο χρυσός έφτασε σε νέα τιμή – ρεκόρ

0 comments

Ο χρυσός έφτασε ξανά σε επίπεδα ρεκόρ καθώς οι ενδείξεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πλησιάζει πιο κοντά στη μείωση των επιτοκίων έδωσε ώθηση σε ράλι που οφείλεται επίσης στις γεωπολιτικές εντάσεις και την ισχυρή κινεζική ζήτηση. Ο χρυσός εκτινάχθηκε έως και στα 2.265,73 δολάρια η ουγγιά. Η τιμή του χρυσού έχει αυξηθεί κατά περίπου 14% από τα μέσα Φεβρουαρίου. Η προοπτική νομισματικής χαλάρωσης από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες και οι αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία έχουν στηρίξει το ράλι. Υπήρξαν επίσης ισχυρές αγορές από τις κεντρικές τράπεζες, ιδιαίτερα στην Κίνα.

Κέρδη 18 δισ. δολ.

για τους ολιγάρχες

Η περιουσία των πλουσιότερων επιχειρηματιών της Ρωσίας αυξήθηκε κατά 18,29 δισ. δολάρια από την αρχή του τρέχοντος έτους σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο οποίος υπολογίζεται μεταξύ άλλων με βάση την αξία των μετοχών που κατέχουν. Σύμφωνα με τον Δείκτη, από την 1η Ιανουαρίου 2024, ο Αντρέι Μελνιντσένκο, συνιδρυτής των εταιρειών EuroChem και SUEK, κέρδισε λογιστικά 5,29 δισ. δολάρια ανεβάζοντας την περιουσία του στα 24,1 δισ. δολάρια. Η περιουσία του βασικού μετόχου της Severstal, Αλεξέι Μορντάσοφ, αυξήθηκε κατά 3,75 δισ. δολάρια στα 24,6 δισ. δολάρια.

Μεταφέρουν τα γραφεία εκτός Λονδίνου

Ολο και περισσότερες επιχειρήσεις στη Βρετανία μεταφέρουν τα κεντρικά γραφεία τους εκτός Λονδίνου για να αντιμετωπίσουν την αύξηση του κόστους διαβίωσης και των ενοικίων στη βρετανική πρωτεύουσα. Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία σχετικά με τις κενές θέσεις από την εταιρεία ανάλυσης Vacancysoft. Η τάση για αποκέντρωση είναι αναμφισβήτητη. Οι αναλογίες πληρότητας παραμένουν κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα. Στο μεταξύ, το Μάντσεστερ τοποθετείται όλο και περισσότερο ως η πρωτεύουσα του Βορρά, ανακοίνωσε η Vacancysoft.

McKinsey: Εθελούσια

με μπόνους 9 μισθών

Μπόνους εννέα μισθών δίνει η εταιρεία συμβούλων διαχείρισης McKinsey στο προσωπικό που επιθυμεί να αποχωρήσει από την εταιρεία, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα «The Times». Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η McKinsey προσπαθεί να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της εν μέσω επιβράδυνσης στον κλάδο. Η εταιρεία θα περικόψει περίπου 1.400 θέσεις εργασίας ή περίπου το 3% του προσωπικού της, σύμφωνα με το Bloomberg.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More