Friday, September 20, 2024
Home » Ο Υπουργός Εργασίας επαναλαμβάνει τον εαυτό του για το πέναλτι του 12% – Αναπάντητα ερωτήματα

Ο Υπουργός Εργασίας επαναλαμβάνει τον εαυτό του για το πέναλτι του 12% – Αναπάντητα ερωτήματα

0 comments

Ακούω και ξανά ακούω τον λαλίστατο Υπουργό Εργασίας να υποστηρίζει ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να καταργήσει το πέναλτι του 12% στις συντάξεις εργαζομένων που συνταξιοδοτήθηκαν στο 63ο έτος της ηλικίας τους και διερωτούμαι εάν ο ίδιος ακούει αυτά που λέει ή απλώς τα επαναλαμβάνει.

Αυτή η Κυβέρνηση, λέει, διαχειρίζεται τα δημόσια οικονομικά και το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων συνετά, για να μην πάθουμε όπως το παρελθόν.

Επομένως, για τους συνταξιούχους του ΤΚΑ δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω από 11 με 15 εκατ. ευρώ τον χρόνο, γι’ αυτό η κατάργηση του 12% θα αφορά λίγους (εάν γίνει) και ως εκεί. Οι υπόλοιποι, επομένως λέω εγώ, κουρεύεστε!

Μεγάλο φταίξιμο έχουν βέβαια και οι συντεχνίες.

Αυτή η Κυβέρνηση…

– Αυτή λοιπόν η Κυβέρνηση, της «συνετούς» διαχείρισης, συνεχίζει όπως και οι προηγούμενες να νέμεται τα 10 δισ. ευρώ του ΤΚΑ, χωρίς να αποπληρώσει έστω ένα σεντ ή να έχει καταρτίσει σχέδιο αποπληρωμής του τεράστιου αυτού ποσού!

– Αυτή η Κυβέρνηση συνεχίζει, όπως και η προηγούμενη, να κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα με διορισμούς, προαγωγές και προσλήψεις, χωρίς κανένα σχέδιο εξυγίανσης του Δημόσιου Τομέα!

– Αυτή η Κυβέρνηση συνεχίζει, όπως και η προηγούμενη, να κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα σε πράγματα αχρείαστα ή που δεν είναι άμεσης προτεραιότητας για να ικανοποιήσει ψηφοφόρους!

– Αυτή η Κυβέρνηση κατάργησε το τέλος των 300 ευρώ για τις εταιρείες (ένα τέλος όσο ένας καφές την ημέρα) και έχασε ετήσια έσοδα δεκάδων εκατ. ευρώ, τα οποία θα μπορούσε να αξιοποιήσει για το ΤΚΑ!

– Αυτή η Κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της δημιουργίας υφυπουργείων, σε μια χώρα που στο σύνολό της μόλις που αποτελεί μια ενορία μιας άλλης χώρας!

– Αυτή η Κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει την εισφορά προς τα σπάταλα σωματεία για να ξεχρεώσουν τα χρωστούμενα προς αυτήν σε φόρους (εδώ χωρούν πολλά θαυμαστικά !!!!!).

Αυτή η Κυβέρνηση είδε τα έσοδά της να εκτοξεύονται εξαιτίας της ακρίβειας, χωρίς να πάρει ανάλογα σοβαρά αντισταθμιστικά μέτρα!

– Αυτή η Κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, ποτέ δεν πήραν επαρκή μέτρα κατά της αδήλωτης εργασίας και της φοροδιαφυγής, μέτρα που θα αύξαναν τα έσοδα της και τα έσοδα του ΤΚΑ!

– Αυτή η Κυβέρνηση ανέχεται και συνεχίζει να διατηρεί το σκάνδαλο των πολλαπλών συντάξεων!

– Πρόεδρος αυτής της Κυβέρνησης ήταν μέλος της προηγούμενης, που κατάργησε το 12% στους μισθούς και της συντάξεις των κρατικών υπαλλήλων, χωρίς τότε να θέσει θέμα συνετούς οικονομικής πολιτικής!

Και άλλα πολλά.

Να αυξηθούν οι συντάξεις

Επομένως, κύριε Υπουργέ, άστε τα αστήριχτα επιχειρήματα στην άκρη και απαντήστε μας γιατί το μόνο μνημονιακό μέτρο που δεν έχει καταργηθεί αφορά τους συνταξιούχους των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι πλείστοι των οποίων ούτε που τα βγάζουν πέρα.

Διότι το στοίχημα δεν είναι μόνο να καταργηθεί το πέναλτι του 12% ή τουλάχιστον να μην είναι τόσο βαρύ, αλλά να αυξηθούν και οι συντάξεις του ΤΚΑ.

Και, κύριε Υπουργέ, σταματήστε να θεωρείτε τις συντάξεις των 1,000 ευρώ ικανοποιητικές, καθότι η ζωή έχει γίνει τόσο ακριβή, που τα χίλια ευρώ δεν φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα.

Και τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα με καλύτερη διαχείριση των πόρων του Δημοσίου και του αποθεματικού του ΤΚΑ, πράγματα εύκολα και άμεσα πραγματοποιήσιμα.

Τέλος, κύριε Υπουργέ, σας υπενθυμίζω ότι ακόμα να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο που σας έστειλα από τον Σεπτέμβριο του 2023 και για σκοπούς διευκόλυνσής σας το επαναφέρω αλλού στη σελίδα αυτή!

Oι ερωτήσεις που δεν απαντήθηκαν

«Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Παναγιώτου

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

Για σκοπούς σύνταξης άρθρου θα παρακαλούσα όπως μου παραχωρήσετε τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Στοιχεία για τη δομή των παρεχόμενων συντάξεων του ΤΚΑ ως εξής:

– Πόσοι συνταξιούχοι του ΤΚΑ παίρνουν σύνταξη μέχρι 500 ευρώ και πόσοι από αυτούς ήταν αυτοεργοδοτούμενοι – ελεύθεροι επαγγελματίες;

– Πόσοι συνταξιούχοι του ΤΚΑ παίρνουν σύνταξη από 501 μέχρι 800 ευρώ και πόσοι από αυτούς ήταν αυτοεργοδοτούμενοι – ελεύθεροι επαγγελματίες;

– Πόσοι συνταξιούχοι του ΤΚΑ παίρνουν σύνταξη από 801 μέχρι 1000 ευρώ και πόσοι από αυτούς ήταν αυτοεργοδοτούμενοι – ελεύθεροι επαγγελματίες;

– Πόσοι συνταξιούχοι του ΤΚΑ παίρνουν σύνταξη από 1001 μέχρι 1200 ευρώ και πόσοι από αυτούς ήταν αυτοεργοδοτούμενοι – ελεύθεροι επαγγελματίες;

– Πόσοι συνταξιούχοι του ΤΚΑ παίρνουν σύνταξη από 1201 μέχρι 1500 ευρώ και πόσοι από αυτούς ήταν αυτοεργοδοτούμενοι – ελεύθεροι επαγγελματίες;

– Πόσοι συνταξιούχοι του ΤΚΑ παίρνουν σύνταξη από 1501 ευρώ και άνω και πόσοι από αυτούς ήταν αυτοεργοδοτούμενοι – ελεύθεροι επαγγελματίες;

2. Στοιχεία για τη δομή των παρεχόμενων συντάξεων στις οποίες έχει επιβληθεί πρόστιμο λόγω της συνταξιοδότησης πριν το 65ο έτος ηλικίας, ως εξής:

– Σε πόσους συνταξιούχους έχει επιβληθεί μείωση σύνταξης λόγω συνταξιοδότησης πριν το 65ο έτος ηλικίας;

– Πόσοι από αυτούς λαμβάνουν τελική σύνταξη μετά την αποκοπή, κάτω από 500 ευρώ;

– Πόσοι από αυτούς λαμβάνουν τελική σύνταξη μετά την αποκοπή, κάτω από 800 ευρώ;

– Πόσοι από αυτούς λαμβάνουν τελική σύνταξη μετά την αποκοπή, κάτω από 1000 ευρώ;»

Σημειώστε, κύριε Υπουργέ, ότι είχα ζητήσει στοιχεία και για τη δομή των συντάξεων στον Δημόσιο Τομέα από το Υπουργείο Οικονομικών, τα οποία μου παραχωρήθηκαν μέσα σε 15 ημέρες».

* Δημοσιογράφος

[email protected]

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More