Monday, September 9, 2024
Home » Ο Τραμπ προβληματίζει τη ναυτιλία

Ο Τραμπ προβληματίζει τη ναυτιλία

0 comments

Η εντεινόμενη αντιπαλότητα μεταξύ των υπερδυνάμεων θα οδηγήσει το παγκόσμιο εμπόριο σε μεγαλύτερο κατακερματισμό, με σημαντικό αντίκτυπο στη ναυτιλία εμπορευματοκιβωτίων, σύμφωνα με τον σύμβουλο της Drewry, Han Ning. Οι εμπορικοί πόλεμοι, οι συνεχείς κυρώσεις και στρατιωτικές συγκρούσεις αντιπροσωπεύουν πλέον περισσότερο από το 50% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας συμβούλων, υποδεικνύοντας τη σημασία τους. Ο σύμβουλος της Drewry προειδοποίησε για μια πιθανή κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, καθώς ο Ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει σχέδια να υπερδιπλασιάσει τους δασμούς των ΗΠΑ στα κινεζικά προϊόντα στο 60%. Ο προηγούμενος εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας προκάλεσε μετατόπιση της αλυσίδας εφοδιασμού από την Κίνα σε άλλους κόμβους παραγωγής, όπως το Βιετνάμ και το Μεξικό.

ΔΝΤ: Μείωση της κίνησης

κατά 30% στην Ερυθρά

Η θαλάσσια μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων μέσω Ερυθράς Θάλασσας μειώθηκε κατά σχεδόν 30% σε ετήσια βάση, ανέφερε την Τετάρτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), εξαιτίας του πολλαπλασιασμού των επιθέσεων των ανταρτών Χούθι εναντίον εμπορικών πλοίων στα ανοικτά της Υεμένης.

«Το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης στην Ερυθρά Θάλασσα αφορά τη θαλάσσια μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, που μειώθηκε κατά σχεδόν 30%» ανέφερε ο Τζιχάντ Αζούρ, διευθυντής του τμήματος του ΔΝΤ που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα PortWatch του ΔΝΤ, ο όγκος των μεταφορών μέσω της Διώρυγας του Σουέζ, η οποία συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τη Μεσόγειο, υποχώρησε κατά 37% από την 1η έως τη 16η Ιανουαρίου σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.

Ναυτικοί: Μειώθηκε

ο δείκτης «ευτυχίας»

Πτώση κατέγραψε ο Seafarer Happiness Index το δ’ τρίμηνο του 2023 έναντι του γ’ τριμήνου, καθώς η καθημερινότητα των ναυτικών χειροτέρεψε σε ορισμένα σημεία. Ο εν λόγω τριμηνιαίος δείκτης, ο οποίος επιχειρεί να ποσοτικοποιήσει τα επίπεδα ικανοποίησης των ναυτικών από τις συνθήκες στα πλοία, μειώθηκε στο 6,36/10 από το 6,6/10 το γ’ τρίμηνο. Σε ό,τι αφορά τα γενικά επίπεδα ευτυχίας στη θάλασσα, ο δείκτης υποχώρησε στο 6,08 από το 6,66. Ανοδο στο 7 σημείωσε ο επιμέρους δείκτης σε ό,τι αφορά την επαφή με την οικογένεια, με τις απαντήσεις ωστόσο να ποικίλλουν. Για πολλούς ναυτικούς, η αξιόπιστη πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι ζωτικής σημασίας, καθώς τους επιτρέπει να επικοινωνούν με τις οικογένειές τους.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More