Tuesday, September 17, 2024
Home » Ο πόλεμος των drones στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο πόλεμος των drones στην Ερυθρά Θάλασσα

0 comments

«Βρέχει» drones και πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς οι αντάρτες Χούθι συνεχίζουν το «κυνηγητό» εμπορικών πλοίων, παρά την παρουσία της διεθνούς ναυτικής δύναμης. Οι αμερικανικές, γαλλικές και βρετανικές δυνάμεις κατέρριψαν δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής και το Σάββατο, αφότου οι Χούθι έβαλαν στο στόχαστρό τους το πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου «Propel Fortune» και αμερικανικά αντιτορπιλικά στην περιοχή, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αμερικανικός στρατός. Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ανταρτών Yahya Sarea δήλωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα το Σάββατο ότι είχαν βάλει στο στόχαστρο το φορτηγό πλοίο και «έναν αριθμό αμερικανικών πολεμικών αντιτορπιλικών στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Αντεν με 37 μη επανδρωμένα αεροσκάφη».

Κατάρριψη

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός και οι δυνάμεις του συνασπισμού κατέρριψαν τουλάχιστον 28 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. «Κανένα πλοίο των ΗΠΑ ή του Ναυτικού του Συνασπισμού δεν υπέστη ζημιές κατά την επίθεση και επίσης δεν υπήρξαν αναφορές από εμπορικά πλοία για ζημιές» ανέφερε η CENTCOM σε ανακοίνωσή της.

Επίσης ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο και μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης που στόχευαν τα πολεμικά πλοία που ανήκουν στην ευρωπαϊκή αποστολή Aspides στην περιοχή, αλλά και το φορτηγό πλοίο «True Confidence», το οποίο επλήγη στις 6 Μαρτίου και ρυμουλκείται σε ασφαλή περιοχή, ανέφερε ανακοίνωση του γαλλικού στρατού.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More