Home » Ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης

Ο πιο ακριβοπληρωμένος τραπεζίτης

0 comment

Στα 14,4 εκατ. ελβετικά φράγκα (14,80 εκατ. ευρώ) ανήλθαν οι συνολικές αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου της UBS, Σέρτζιο Ερμότι το 2023, καθιστώντας τον το καλύτερα αμειβόμενο επικεφαλής μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών τραπεζών πέρυσι. Η UBS αποκάλυψε την αμοιβή του Ερμότι στην ετήσια έκθεσή της την Πέμπτη, με την ελβετική τράπεζα να υπογραμμίζει παράλληλα ότι συρρικνώθηκε η συνολική δεξαμενή μπόνους εργαζομένων για το 2023. Ο Ερμότι επέστρεψε στην ηγεσία της UBS στις 5 Απριλίου, μετά της εξαγορά της Credit Suisse, σε μια διαδικασία η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. «Ο Σέρτζιο έχει δεσμευτεί να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενσωμάτωσης των δύο τραπεζών, αν όχι περισσότερο», ανέφερε η ετήσια έκθεση.

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Boeing

Μπροστά σε μια «κομβική στιγμή» βρίσκεται η Boeing, σύμφωνα με τη νέα επικεφαλής της προβληματικής μονάδας εμπορικών αεροσκαφών της άλλοτε κραταιάς αμερικανικής εταιρείας αεροναυπηγικής. Η Boeing πασχίζει πλέον να ενισχύσει την ποιότητα και να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών και των αεροπορικών εταιρειών – πελατών της, μετά την αποκόλληση μιας πόρτας από αεροπλάνο τύπου 737 Max της Alaska Airlines τον Ιανουάριο. «Αυτή είναι μια κομβική στιγμή για εμάς και έχουμε σοβαρή δουλειά μπροστά μας για να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη και να βελτιώσουμε τις δραστηριότητές μας» δήλωσε η Στέφανι Πόουπ, η οποία διορίστηκε πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes, σε ένα email προς τους υπαλλήλους που είδε το Reuters.

Αναβαθμίσεις για να κρατήσει εταιρείες

Επενδύσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ για τη βελτίωση της περιοχής του Αϊντχόβεν, ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας, η ASML, δεν θα μεταφέρει τις δραστηριότητές της εκτός Ολλανδίας. Ο υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων Micky Adriaansens επιβεβαίωσε το ποσό στους δημοσιογράφους ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για τη διατήρηση της ASML που ονομάστηκε «Επιχείρηση Μπετόβεν». Τα κονδύλια θα διατεθούν για τη βελτίωση της στέγασης, της εκπαίδευσης, των μεταφορών και του ηλεκτρικού δικτύου στην περιοχή.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More