Friday, September 20, 2024
Home » Οχι σε μείωση αντικειμενικών

Οχι σε μείωση αντικειμενικών

0 comments

«Ανθρακας» θα είναι τελικά ο «θησαυρός» για 155 δήμους της επικράτειας όσον αφορά την έκβαση της ένστασης που έχουν υποβάλει στο υπουργείο Οικονομικών κατά των τελευταίων αυξήσεων των αντικειμενικών αξιών που ισχύουν για μεταβιβάσεις ακινήτων από τις αρχές του 2022. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που δημοσιεύει ο ot.gr, από τις συνολικά 169 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στo ΥΠΕΘΟ μόλις σε οκτώ θα προχωρήσει προς το παρόν η διαδικασία επαναπροσδιορισμού των τιμών ζώνης της Εφορίας, ενώ σε άλλους έξι έχει ζητηθεί να υποβάλουν συμπληρωματικά στοιχεία με μεγάλες πιθανότητες και για αυτούς να εξεταστεί ολοκληρωμένα η ένστασή τους, να προκύψει θετική εξέλιξη και να αναθεωρηθούν οι αυξημένες αντικειμενικές αξίες.

Οι γηραιότεροι

στην Ευρώπη

Οι έλληνες συνταξιούχοι είναι οι γηραιότεροι στην Ευρώπη με τη χώρα μας να κατέχει τη θλιβερή «πρωτιά» με τα μεγαλύτερα γενικά όρια συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών ανάμεσα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος της ΗΔΙΚΑ ΑΕ «ΗΛΙΟΣ» (Ιανουάριος 2024) του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με τα ίδια επίσημα στοιχεία, το 91,62% των συνταξιούχων (2.275.637) είναι άνω των 60 ετών ενώ το 81,41% των συνταξιούχων (2.022.069) είναι άνω των 65 ετών. Μόνο το 4,34% (107.824) είναι κάτω των 55 ετών (χήρες και ορφανά).

Νέοι χαμηλοσυνταξιούχοι

Nέα γενιά χαμηλοσυνταξιούχων δημιουργείται αφού τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι σε ιδιαίτερα χαμηλές συντάξεις, που δεν θα ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ, οδηγούνται περισσότεροι από 1,735 εκατ. μη μισθωτοί λόγω της επιλογής των δυο χαμηλότερων ασφαλιστικών κατηγοριών. Κι αυτό γιατί όσο χαμηλότερες είναι οι εισφορές τόσο χαμηλότερη και η μελλοντική σύνταξη. Επισημαίνεται ότι για τους ασφαλισμένους που βρίσκονται κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης, οι οποίοι επιλέγουν για λίγα έτη υψηλότερη ασφαλιστική κατηγορία, δεν αρκεί για να εξασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό ποσό. Υψηλότερες συντάξιμες αποδοχές προκύπτουν από την επιλογή της 3ης ασφαλιστικής κατηγορίας και πάνω. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ, το 78% των αυτοαπασχολούμενων επέλεξε για άλλη μια χρονιά την καταβολή των δυο χαμηλότερων κατηγοριών ασφαλιστικών εισφορών καταβάλλοντας έως 285,87 ευρώ τον μήνα. Ιδια είναι η εικόνα και για τους αγρότες με το συντριπτικό 95,2%, – 399.935 ασφαλισμένοι – να επιλέγει την πρώτη ασφαλιστική κατηγορία καταβάλλοντας 141,80 ευρώ τον μήνα. Η προθεσμία επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας μεταξύ των έξι που υπάρχουν έληξε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου και 1,3 εκατ. μη μισθωτοί καλούνται να αποπληρώσουν την πρώτη δόση των εισφορών τους στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Τελευταίο αντίο

στον Κ. Αποστολίδη

Ο ΣΕΒ με θλίψη αποχαιρετά τον πρωτοπόρο επιχειρηματία Κώστα Αποστολίδη, ιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας Raycap, που έφυγε πολύ νωρίς, αφήνοντας πίσω του μια σπουδαία κληρονομιά στον χώρο της βιομηχανικής έρευνας & καινοτομίας και της παραγωγής προϊόντων υψηλής τεχνολογίας. Ο Κώστας Αποστολίδης, με σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό, δημιούργησε μια επιχείρηση-πρότυπο, έναν πολυεθνικό όμιλο με παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Γερμανία και Σλοβενία, που σήμερα κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά των τηλεπικοινωνιακών και βιομηχανικών και ενεργειακών υποδομών.

Με τη στήριξη

της Γαλλίας

Τη στήριξη της Γαλλίας για μια δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έλαβε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. «Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα κάνει εξαιρετική δουλειά ως διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ και όταν έχεις κάποιον να κάνει εξαιρετική δουλειά, είναι πάντα καλύτερο να κρατάς το ίδιο άτομο στο ίδιο πόστο» υποστήριξε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης των ομολόγων του του G20 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Η θητεία της Γκεοργκίεβα λήγει τον Οκτώβριο και είναι πιθανό να επιδιώξει δεύτερη θητεία. «Η πεποίθησή μου είναι ότι η Κρισταλίνα είναι το σωστό άτομο, για τη σωστή δουλειά, τη σωστή στιγμή» πρόσθεσε ο Λεμέρ. Με μόλις επτά μήνες να απομένουν για να λήξει η πενταετής θητεία της, η ίδια η Γκεοργκίεβα αρνήθηκε να αποκαλύψει αν θα επιδιώξει να συνεχίσει στο ΔΝΤ. «Κοιτάξτε, έχω δουλειά να κάνω αυτή τη στιγμή» είπε στο Reuters σε συνέντευξή της στο περιθώριο συνάντησης στο Σάο Πάολο. «Πάντα ήμουν της άποψης ότι κάνεις τη δουλειά που έχεις – όχι κάτι υποθετικό στο μέλλον. Ασε με λοιπόν να κάνω τη δουλειά μου».

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More