Thursday, August 1, 2024
Home » Ορθή νομικά η μη αναστολή των πολλαπλών συντάξεων λέει ο Γενικός Λογιστής

Ορθή νομικά η μη αναστολή των πολλαπλών συντάξεων λέει ο Γενικός Λογιστής

0 comment

Ορθή νομικά η μη αναστολή των πολλαπλών συντάξεων λέει ο Γενικός Λογιστής

Το Γενικό Λογιστήριο ορθά τερμάτισε την αναστολή της καταβολής της σύνταξης των αξιωματούχων, σύμφωνα με γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας Ανδρέας Αντωνιάδης, με επιστολή του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ημερομηνίας 30 Ιανουαρίου 2024, έλαβε τη νομική συμβουλή της Νομικής Υπηρεσίας επί των ζητημάτων που έχει εγείρει ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας σχετικά με την αναστολή της καταβολής των συντάξεων των Αξιωματούχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κλειστά τα μονοπάτια φύσης Τροόδους λόγω επικινδυνότητας

ΑΠΟΕΛ: Η «πρώτη» Ντάλσιο και ο Μέχρι που μοιάζει σαν…

Τον έψαχναν για άγρια επίθεση και πρόκληση κακόβουλης ζημιάς –…

Όπως αναφέρεται, η εν λόγω επιστολή αναφέρει ότι: « … η διοίκηση με τον χειρισμό αυτό έχει συνδράμει στο να μην επωμιστεί η Δημοκρατία αδικαιολόγητα δικαστικά έξοδα αφού εάν συνεχιζόταν η αναστολή της καταβολής σύνταξης …, η επιτυχία των αιτητών θα ήταν δεδομένη», ενώ καταλήγει ότι: «…το Γενικό Λογιστήριο ακολουθώντας τη νομική καθοδήγηση του εκ του Συντάγματος νομικού του συμβούλου ορθά τερμάτισε την αναστολή της καταβολής της σύνταξης των αξιωματούχων …».

Ο κ. Αντωνιάδης αναφέρει ότι το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, με σκοπό τον εξορθολογισμό του ρυθμιστικού πλαισίου και διασφαλίζοντας συνάμα τη συνταγματικότητα οποιωνδήποτε αλλαγών, έχει συνεισφέρει στην ετοιμασία των σχετικών νομοσχεδίων του Υπουργείου Οικονομικών, για οριστική ρύθμιση του ζητήματος των πολλαπλών συντάξεων μέσω νομοθετικών μέτρων.

Προσθέτει ότι ακολουθώντας την αρχή της χρηστής διοίκησης και με γνώμονα πάντοτε την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος, το Γενικό Λογιστήριο θα συνεχίσει να επιτελεί έννομα τον συνταγματικό του ρόλο και να ασκεί αποτελεσματικά τα καθήκοντά του που πηγάζουν από το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More