Friday, September 20, 2024
Home » Ορατός ο κίνδυνος για διακοπή στην παροχή ρεύματος – Σε λειτουργία μηχανές άνω των 25 ετών

Ορατός ο κίνδυνος για διακοπή στην παροχή ρεύματος – Σε λειτουργία μηχανές άνω των 25 ετών

0 comments

Ορατός ο κίνδυνος για διακοπή στην παροχή ρεύματος – Σε λειτουργία μηχανές άνω των 25 ετών

«Με τη βοήθεια του κόσμου μέχρι τη στιγμή που μιλούμε επιβιώνει το σύστημα και δεν υπάρχει διακοπή», δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Εν έτει 2024 και στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμός της Δεκέλειας λειτουργούν ακόμα μηχανήματα παμπάλαια – άνω των 30 χρόνων -, που δύσκολα μπορεί να εξευρεθεί εξαρτήματα στην αγορά για εύκολη επιδιόρθωσή τους. Το Σάββατο μια βαλβίδα υπέστη βλάβη με αποτέλεσμα να επηρεαστεί μια μονάδα παραγωγής. Με τους αρμόδιους να απευθύνουν έκκληση προς τους καταναλωτές να χρησιμοποιούν τον ηλεκτρισμό με φειδώ έτσι ώστε να αντέξει το σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη φυλακή 23χρονος και 22χρονος για κατοχή ναρκωτικών – Η…

Εξελίξεις σε τρεις μήνες για επέκταση γονικής άδειας – Το…

Άρχισαν τα βελτιωτικά έργα στο σημείο διέλευσης του Αγίου Δομετίου…

«Συνεχίζουμε να καλούμε το κοινό να κάνει οικονομία ειδικά κατά τις ώρες 6-9. Το κοινό των περιοχών Λευκωσίας, Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου που επηρεάζεται από τη βλάβη αυτή», ανέφερε η Εκπρόσωπος Τύπου Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς, Χαρά Κουσιάππα.

«Είναι μηχανήματα, εξοπλισμός είναι πέραν των 30-40 ετών. Αυτές οι μονάδες έχουν χρόνο ηλικίας μέχρι τα 25 χρόνια άρα έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την ηλικία τους. Αναμένεται μέχρι τέλος της εβδομάδας να ολοκληρωθεί να αποκατασταθεί η βλάβη», δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Με τον αρμόδιο Υπουργό να επιρρίπτει ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις, αναφέροντας στην εκπομπή Ενημέρωση Τώρα, πως αυτή η κατάσταση θα έπρεπε να επιλυθεί χρόνια πριν καθώς και το ότι έπρεπε να υπάρξει ο κατάλληλος προγραμματισμός.

«Σίγουρα δεν αρέσει η κατάσταση αλλά πρέπει να γνωρίζεται ότι αυτά τα πράγματα δεν γίνονται μέσα σε 10 ή 11 μήνες. Το να θέλουμε η Δεκέλεια να παραμείνει σε λειτουργία είναι μια απόφαση που πάρθηκε πριν 3-4 μήνες, δηλαδή μέχρι πρότινος η απόφαση η πολιτική κυρίως ήταν να κλείσει η Δεκέλεια. Αυτά αξιολογηθήκαν από τη νυν κυβέρνηση από τον νυν υπουργό και έχει παρθεί απόφαση ότι η Δεκέλεια παραμένει», σημείωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου.

Προσθέτοντας πως η ΑΗΚ έχει ενημερωθεί πως θα πρέπει να προχωρήσει τάχιστα με τον προγραμματισμό της για αντικατάσταση των εν λόγω μονάδων παραγωγής για να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More