Monday, September 16, 2024
Home » Ομάδες Αιγοπροβατοτρόφων: Ξεγέλασαν μικρά τυροκομεία χρησιμοποιώντας το όνομα τους σε επιστολή που δεν τα εκφράζει

Ομάδες Αιγοπροβατοτρόφων: Ξεγέλασαν μικρά τυροκομεία χρησιμοποιώντας το όνομα τους σε επιστολή που δεν τα εκφράζει

0 comments

Την έκπληξή τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ημερομηνίας 12/7/2024, «υποτίθεται, των μικρών και παραδοσιακών τυροκομείων προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας σαν μια κραυγή αγωνίας ως προς την βιωσιμότητα τους όπως υποστήριξαν», εκφράζουν οι Ομάδες Αιγοπροβατοτρόφων με σημερινή ανακοίνωσή τους.

Όλες οι Ομάδες Αιγοπροβατοτρόφων (ΟΝΑΠ ΛΤΔ, Μ – Π.Ο.ΑΙ ΛΤΔ, Σύνδεσμος Αιγοπροβατοτρόφων Κύπρου, Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Δυτικής Λευκωσίας ΛΤΔ, Ο.Π.Α. Ομάδα Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων ΛΤΔ, Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Πάφου (Τσέλιγκας) ΛΤΔ, Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Λεμεσού “Ο Ποιμένας” ΛΤΔ, Ομάδα Ποιμνιοτρόφων Περιοχής Ακάμα – Πάφου (ΑΠ) ΛΤΔ) διαβεβαιώνουν ότι δεν έγινε καμία μείωση ή διακοπή παράδοσης αιγινού και πρόβειου γάλακτος σε συνεργάτες τους μικρά και παραδοσιακά τυροκομεία. Περαιτέρω, διαψεύδουν μέρος της ανοικτής επιστολής των μικρών και παραδοσιακών τυροκομείων, η οποία υποστηρίζει ότι τα μεγάλα τυροκομεία αγοράζουν όλο το διαθέσιμο αιγοπρόβειο γάλα για να καλύψουν τις ανάγκες της παραγωγής του μεικτού χαλλουμιού ΠΟΠ και ότι αυτό ήδη γίνεται στην πράξη, τρεις μόλις ημέρες μετά την έκδοση του διατάγματος.

Οι Ομάδες Αιγοπροβατοτρόφων διαβεβαιώνουν ότι δεν έγινε οποιαδήποτε συζήτηση με αυτά τα τυροκομεία που να υποδηλώνει την μείωση ή διακοπή παράδοσης γάλακτος. Αντιθέτως, σημειώνουν, «τους είχαμε τονίσει στο παρελθόν ότι πάντα θα τους υποστηρίζουμε αφού είναι αυτοί που παράγουν το αυθεντικό χαλλούμι, κάτι που το κάναμε πράξη μέχρι και σήμερα».

Οι Ομάδες Αιγοπροβατοτρόφων καταγγέλλουν ότι «σε επικοινωνία που είχαμε με συνεργάτες μας μικρά και παραδοσιακά τυροκομεία, μας ενημέρωσαν ότι έδωσαν τηλεφωνικώς τη συγκατάθεση τους να χρησιμοποιηθεί το όνομα τους σε μία επιστολή “που θα βοηθούσε τα μικρά τυροκομεία” χωρίς να γνωρίζουν το πραγματικό περιεχόμενο της ανοικτής επιστολής. Μάλιστα, μετά την δημοσίευση της ανοικτής επιστολής, μας εκφράσαν τη δυσαρέσκεια τους για την ελλιπή ενημέρωση που είχαν και ξεκαθάρισαν ότι διαφωνούν με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ανοικτής επιστολής». Τα ονόματα των συνεργατών είναι στη διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Υπουργού Γεωργίας.

Παράλληλα, εκφράζουν την απογοήτευση τους για τον αθέμιτο και αξιολύπητο τρόπο που επέλεξαν κάποιοι για να πιέσουν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Υπουργό Γεωργίας χρησιμοποιώντας στοχευμένη παραπληροφόρηση και κινδυνολογία με μοναδικό σκοπό το περαιτέρω “ξεχείλωμα” του χαλλουμιού και την επίτευξη της επιδίωξης να μετατρέψουν το ΠΟΠ σε γενόσημο προϊόν. «Γνωστές είναι άλλωστε οι προσφυγές εναντίον του Κανονισμού για το χαλλούμι ΠΟΠ και των εμπορικών σημάτων του Ιδρύματος με εμφανή κίνδυνο να χαθεί το ΠΟΠ και οι εξαγωγές στο Ηνωμένο Βασίλειο που ξεπερνούν το 48% των συνολικών εξαγωγών. Είναι πλέον από σίγουρο ότι η ανοικτή επιστολή δεν γράφτηκε από τα μικρά τυροκομεία και αυτό το καθιστά ανήθικο και απαράδεκτο», συμπληρώνουν.

Οι Ομάδες Αιγοπροβατοτρόφων σημειώνουν ότι «όλα τα διαχρονικά πλέον σενάρια τρομοκρατίας για έλλειψη αιγοπρόβειου γάλακτος, για κλείσιμο τυροκομείων, για μείωση των εξαγωγών, και για χάσιμο θέσεων εργασίας, διαψεύδονται για ακόμη μια φορά από την αύξηση των εξαγωγών χαλλουμιού το πρώτο τετράμηνο του 2024 (15.227 τόνοι σε σύγκριση με 13.740 τόνους το πρώτο τετράμηνο του 2023). Δεν υπάρχει αιγοπρόβειο γάλα αλλά οι εξαγωγές αυξάνονται;»

Κλείνοντας, τονίζουν ότι ο μόνος τρόπος να προστατευτεί το χαλλούμι ΠΟΠ, οι εξαγωγές, και οι θέσεις εργασίας είναι η πιστή εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κανονισμού χωρίς εκπτώσεις, συγκεκριμένη στρατηγική, και ειλικρινείς συνεργασίες.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More