Tuesday, September 17, 2024
Home » Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «CIPORΤ» στον ΟΛΠ

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα «CIPORΤ» στον ΟΛΠ

0 comments

Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό έργο «CIPORΤ – Cold Ironing in the Port of Piraeus – Taking the final step» στα τέλη Φεβρουαρίου 2024 και στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε η καταληκτική εκδήλωση στο Κεντρικό Κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Berlaymont). Το σημαντικό αυτό ευρωπαϊκό έργο υλοποιήθηκε από την ΟΛΠ ΑΕ με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στην εκδήλωση συμμετείχε ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία των μεταφορών για την Ευρώπη, οι οποίες αποτελούν υψηλή προτεραιότητα της ΕΕ. Ο Σχοινάς αναφέρθηκε στο έργο «CIPORT» ως σημαντικό και βαρύνουσας εθνικής σημασίας καθώς ο Πειραιάς εκτός από ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης είναι και συγκοινωνιακός κόμβος κρουαζιέρας και ακτοπλοϊκής διασύνδεσης με τα ελληνικά νησιά.

Σε κερδοφόρα ρότα τα capes

Οι ναύλοι των Capesize πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου σημείωσαν άλμα άνω του 10% στο Baltic Exchange την Τετάρτη, φτάνοντας στα 30.000 δολ. την ημέρα, χάρη σε μεγάλο βαθμό στις μεγάλες ποσότητες σιδηρομεταλλεύματος που μεταφέρουν από τη Βραζιλία προς τη Βόρεια Κίνα. Τα πλοία Capesizes φαίνεται να χαράσσουν κερδοφόρα ρότα καθώς ο οίκος SSY προβλέπει για το 2024 αύξηση των τόνων-μιλίων μεταφερόμενου φορτίου κατά 3,3% έναντι μόλις 1,3% προβλεπόμενης αύξησης του στόλου. Η αγορά του Ατλαντικού παραμένει ο κύριος μοχλός μιας τέτοιας εκπληκτικής επίδοσης, ενώ οι λόγοι πίσω από την τρέχουσα δύναμη είναι η ανεπαρκής προσφορά πλοίων στο δυτικό ημισφαίριο, σημειώνει η Breakwave Advisors σε πρόσφατη έκθεσή της, η οποία προβλέπει μια αγορά spot που θα παραμείνει ισχυρή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εκθεση

με πρωταγωνιστές τα σκάφη

Με πρωταγωνιστή το σκάφος θα ανοίξει τις πύλες της στις 7 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, η διεθνής έκθεση «Boat & Fishing Show – SEA & Tourism EXPO». Η έκθεση θα διεξαχθεί για 9η χρονιά στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί στις 10 Μαρτίου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε φουσκωτά και πολυεστερικά σκάφη, να ενημερωθούν για νέα προϊόντα που αφορούν το ψάρεμα, ενώ οι φίλοι του θαλάσσιου τουρισμού, μέσα από το «Padi Village», θα γνωρίσουν τις νέες μορφές καταδυτικού τουρισμού. Η έκθεση «Σκάφος Ψάρεμα – Boat & Fishing Show 2024» έχει επίκεντρό της και αυτή τη χρονιά το σκάφος και στα περίπτερά της θα φιλοξενηθούν κάποια από τα πιο σύγχρονα μοντέλα. Τα περισσότερα από τα σκάφη είναι ετοιμοπαράδοτα και όσοι δραστηριοποιούνται στο «rent a boat» θα μπορέσουν άμεσα να τα προμηθευτούν.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More