Thursday, October 3, 2024
Home » Οι 23 νέοι της λίστας Forbes 400

Οι 23 νέοι της λίστας Forbes 400

0 comments

Είναι πιο δύσκολο από ποτέ να μπει κάποιος στη λίστα Forbes 400 των πλουσιότερων ανθρώπων της Αμερικής, με το ελάχιστο όριο να φτάνει τα 3,3 δισ. δολάρια, εν μέσω της μεγάλης ανόδου των αγορών. Παρά το υψηλό όριο, 23 νεοεισερχόμενοι κατάφεραν φέτος να μπουν για πρώτη φορά σε αυτή την ελίτ ομάδα.

Αυτοί οι νεοεισερχόμενοι ενίσχυσαν τις περιουσίες τους σε κλάδους από ιδιωτικά κεφάλαια και πλαστικούς σωλήνες, μέχρι fast food και λιανικό εμπόριο, κοινωνικά μέσα και τεχνολογία. Πλούτισαν χτίζοντας brands όπως τα Raising Cane’s, τα Jersey Mike’s, τα Dick’s Sporting Goods και το OnlyFans.

Η πλουσιότερη αυτής της ομάδας είναι η Λίνταλ Στίβενς Γκρεθ, η περιουσία της οποίας υπολογίζεται στα 32,3 δισ. δολάρια, έχοντας μιά μεγάλη κληρονομιά από τον κλάδο πετρελαίου και φυσικού αερίου όταν πέθανε τον Αύγουστο ο πατέρας της Ότρι Στίβενς. Κάποιοι άλλοι επίσης μπήκαν στη λίστα μέσω κληρονομιάς, αλλά σχεδόν κατά τα 3/4 αύξησαν την περιουσία τους από μόνοι τους.

Συνδυαστικά, η περιουσία των 23 νεοεισερχομένων ανέρχεται στα 163 δισ. δολάρια, δηλαδή μόλις το 3% του συνολικού πλούτου της λίστας Forbes 400.

Ακολουθούν τα 23 νέα μέλη της λίστας Forbes 400 για το 2024.

Λίνταλ Στίβενς Γκρεθ
Περιουσία: 32,3 δισ. δολάρια
Ηλικία: 49 ετών
Πηγές πλούτου: Πετρέλαιο και φυσικό αέριο

Η κόρη του μεγιστάνα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου Ότρι Στίβενς, κληρονόμησε την οικογενειακή περιουσία μετά τον θάνατό του τον Αύγουστο σε ηλικία 86 ετών. Η Στίβενς Γκρεθ ήταν προηγουμένως αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Endeavor Energy Resources, της εταιρείας εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου του εκλιπόντος πατέρα της, η οποία συγχωνεύθηκε με την εισηγμένη στο χρηματιστήριο Diamondback Energy τον Σεπτέμβριο σε μια συμφωνία ύψους 26 δισ. δολαρίων.

Μάριλιν Σίμονς
Περιουσία: 31 δισ. δολάρια
Ηλικία: 73 ετών
Πηγές πλούτου: Hedge funds (αντισταθμιστικό αμοιβαίο κεφάλαιo υψηλού κινδύνου)

Η Μάριλιν Σίμονς ήταν παντρεμένη με τον θρύλο των hedge funds Τζιμ Σίμονς, τον ιδρυτή της Renaissance Technologies, ο οποίος πέθανε τον Μάιο σε ηλικία 86 ετών. Το ζευγάρι έχει δώσει περίπου 6 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τοντ Γκρέιβς
Περιουσία: 9,5 δισ. δολάρια
Ηλικία: 52 ετών
Πηγές πλούτου: Fast Food

Ο γεννημένος στη Λουιζιάνα Τοντ Γκρέιβς είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας fast food Raising Cane’s, μιας ταχέως αναπτυσσόμενης επιχείρησης με πωλήσεις ύψους 3,7 δισ. δολαρίων, που σερβίρει κοτομπουκιές σε περίπου 800 σημεία σε περισσότερες από 40 πολιτείες των ΗΠΑ.

Τζάστιν Ισμπία
Περιουσία: 6,1 δισ. δολάρια
Ηλικία: 47 ετών
Πηγές πλούτου: Ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (Private equity)

Ο Ισμπία κατέχει μερίδιο 22% στην εισηγμένη στο χρηματιστήριο United Wholesale Mortgage, η οποία ιδρύθηκε από τον πατέρα του το 1986 και διοικείται από τον δισεκατομμυριούχο αδελφό του Ματ. Διευθύνει επίσης την Shore Capital Partners, μια εταιρεία με έδρα το Σικάγο και ενεργητικό άνω των 6 δισ. δολαρίων.

Έντουαρντ Στακ
Περιουσία: 5,8 δισ. δολάρια
Ηλικία: 69 ετών
Πηγές πλούτου: Dick’s Sporting Goods

Ο Στακ είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Dick’s Sporting Goods, την οποία ίδρυσε ο πατέρας του το 1948 με δάνειο 300 δολαρίων. Η Dick’s έχει σήμερα ετήσιες πωλήσεις άνω των 12 δισ. δολαρίων με περισσότερα από 700 καταστήματα. Η τιμή της μετοχής της έχει διπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο.

Πίτερ Κάνκρο
Περιουσία: 5,6 δισ. δολάρια
Ηλικία: 67 ετών
Πηγές πλούτου: Jersey Mike’s Subs

Τα τελευταία πέντε χρόνια, η Jersey Mike’s έχει κατά μέσο όρο ετήσια αύξηση πωλήσεων 20%, με τα έσοδα να εκτοξεύονται από 1,3 δισ. δολάρια το 2019 σε 3,3 δισ. δολάρια το 2023, σύμφωνα με την Technomic. Ο Κάνκρο ίδρυσε την Jersey Mike’s (πουλάει σάντουιτς) ενώ ήταν ακόμα στο λύκειο, εξαγοράζοντας το αφεντικό του. Παραμένει ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας και εμφανίζεται έντονα στις διαφημίσεις της αλυσίδας.

Μίτσελ Μόργκαν
Περιουσία: 5,5 δισ. δολάρια
Ηλικία: 70 ετών
Πηγές πλούτου: Ακίνητη περιουσία

Η Morgan Properties του Μίτσελ Μόργκαν έχει εξελιχθεί στον τρίτο μεγαλύτερο ιδιοκτήτη συγκροτημάτων ακινήτων στις ΗΠΑ, με χαρτοφυλάκιο 350 συγκροτημάτων που μετρούν 95.000 διαμερίσματα σε 95 πολιτείες, με περιουσιακά στοιχεία άνω των 16 δισ. δολαρίων. Ο Μόργκαν ίδρυσε την εταιρεία το 1985, έχοντας ως λογιστής και σε επιχειρήσεις κατασκευής διαμερισμάτων.

Στίβεν Λάβιν
Περιουσία: 5,4 δισ. δολάρια
Ηλικία: 69 ετών
Πηγές πλούτου: Κλάδος τροφίμων

Μετά από μια ζωή παρακολουθώντας τον αείμνηστο πατέρα του να αναπτύσσει την εταιρεία, ο Στίβεν Λάβιν είναι τώρα πρόεδρος της ιδιωτικής εταιρείας OSI Group, η οποία προετοιμάζει τρόφιμα για brands όπως η McDonald’s, η Chipotle και η Kraft Heinz. Η εταιρεία διαθέτει εργοστάσια σε 18 χώρες.

Τεντς Κόξε
Περιουσία: 5,2 δισ. δολάρια
Ηλικία: 66 ετών
Πηγές πλούτου: Κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (Venture capital)

Ο Τεντς Κόξε είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας κατασκευής τσιπ Nvidia από το 1993, συγκεντρώνοντας αρκετές μετοχές με αποτέλεσμα να γίνει δισεκατομμυριούχος. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μεμονωμένος μέτοχος της Nvidia, πίσω από τον ιδρυτή Τζεν-Σουν Χουάνγκ και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Μαρκ Στίβενς.

Άλμπερτ Τσάο
Περιουσία: 5,1 δισ. δολάρια
Ηλικία: 75 ετών
Πηγές πλούτου: Χημικές ουσίες, προϊόντα οικοδομής

Ο Άλμπερτ Τσάο εκτιμάται ότι κατέχει σχεδόν το 25% της Westlake Corporation, ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πολυαιθυλενίου χαμηλής πυκνότητας στη Βόρεια Αμερική, που χρησιμοποιείται για τις συσκευασίες τροφίμων και αλλού. Ο πατέρας του Τσάο μετέφερε την οικογένεια από την Ταϊβάν στις ΗΠΑ και ίδρυσε την Westlake το 1986. Ο Άλμπερτ είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας από το 2004.

Τζέιμς Τσάο
Περουσία: 5,1 δισ. δολάρια
Ηλικία: 77 ετών
Πηγές πλούτου: Χημικές ουσίες, προϊόντα οικοδομής

Ο Τζέιμς Τσάο, αδελφός του Άλμπερτ, κατέχει επίσης περίπου το 25% της Westlake Corporation. Έχει διατελέσει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου από το 2004. Η κόρη του Τζέιμς, Κάθεριν Τσάο και ο γιος του Ντέιβιτ Τσάο συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της Westlake.

Ντόροθι Τσάο
Περιουσία: 5,1 δισ. δολάρια
Ηλικία: 79 ετών
Πηγές πλούτου: Χημικές ουσίες, προϊόντα οικοδομής

Η τρίτη αδελφή, Ντόροθι Τσάο, κατέχει επίσης ένα ποσοστό 25% της Westlake. Αποσύρθηκε από μέλος του διοικητικού συμβουλίου το 2023. Ο σύζυγός της, Τσαρλς Τζένκινς Τζούνιορ είναι πρώην πρόεδρος της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Publix.

Τζεισρί Ουλάλ
Περιουσία: 4,4 δισ. δολάρια
Ηλικία: 63 ετών
Πηγές πλούτου: Computer networking

Ο Ουλάλ είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Arista Networks, μιας εταιρείας computer networking, από το 2008. Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία κατέγραψε έσοδα σχεδόν 5,9 δισ. δολαρίων το 2023 και η τιμή της μετοχής της έχει υπερδιπλασιαστεί τους τελευταίους 12 μήνες.

Νέαλ Άρονσον
Περιουσία: 4,1 δισ. δολάρια
Ηλικία: 59 ετών
Πηγές πλούτου: Ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (Private equity)

Ο Άρονσον είναι ο ιδρυτής και managing partner της Roark Capital, της εταιρείας ιδιωτικών κεφαλαίων που αγόρασε τη Subway έναντι 9,7 δισ. δολάρια νωρίτερα φέτος. Ο Άρονσον είναι υπεύθυνος για τις περισσότερες από τις μεγαλύτερες συμφωνίες της βιομηχανίας εστιατορίων της τελευταίας δεκαετίας, μεταξύ των οποίων η εξαγορά της Carl’s Jr. and Hardee’s από τη Roark έναντι 1,75 δισ. δολαρίων το 2013.

Μάικ Μπράουν
Περιουσία: 3,9 δισ. δολάρια
Ηλικία: 89 ετών
Πηγές πλούτου: Αθλητισμός

Ο ιδιοκτήτης των Cincinnati Bengals (Ομάδα αμερικανικού ποδοσφαίρου), Μπράουν, εντάχθηκε στην ομάδα μετά την ίδρυσή της από τον πατέρα του, τον θρυλικό προπονητή Πολ Μπράουν, το 1968. Το μερίδιό του στην ομάδα του NFL αξίζει σήμερα περισσότερο από ποτέ, περίπου 3,8 δισ. δολάρια, χάρη στην εκτίναξη των αποτιμήσεων των αθλητικών ομάδων.

Λεονίντ Ραντβίνσκι
Περιουσία: 3,8 δισ. δολάρια
Ηλικία: 42 ετών
Πηγές πλούτου: OnlyFans

Ο ιδιοκτήτης του OnlyFans – του ιστότοπου βίντεο και κοινωνικής δικτύωσης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο – ο Ραντίνσκι γεννήθηκε στην Ουκρανία πριν μετακομίσει στις ΗΠΑ και φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Northwestern. Πλήρωσε στον εαυτό του σχεδόν 500 εκατ. δολάρια σε μερίσματα το 2022 και το 2023, καθώς οι χρήστες ξόδεψαν το ρεκόρ των 5,6 δισ. δολαρίων στην πλατφόρμα.

Μπάιρον Τροτ
Περιουσία: 3,7 δισ. δολάρια
Ηλικία: 65 ετών
Πηγές πλούτου: Επενδύσεις

Ο τραπεζίτης των δισεκατομμυριούχων, στους πελάτες του οποίου περιλαμβάνονται ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Ρομπ Γουόλτον, ο Τροτ ξεκίνησε την καριέρα του στην Goldman Sachs, όπου πέρασε 27 χρόνια στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής. Ίδρυσε την τράπεζα BDT το 2009, και στη συνέχεια τη συγχώνευσε με την επενδυτική εταιρεία MSD Partners – που υποστηρίζεται από τον Μάικλ Ντελ – πέρυσι. Η συμβουλευτική θυγατρική της εταιρείας έχει ενεργητικό άνω των 60 δισ. δολαρίων.

Σκοτ Κάπνικ
Περιουσία: 3,6 δισ. δολάρια
Ηλικία: 65 ετών
Πηγές πλούτου: Ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια (Private equity)

Ένας άλλος μεγιστάνας της Wall Street και απόφοιτος της Goldman Sachs, ο Κάπνικ είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της HPS Investment Partners, με ενεργητικό 117 δισ. δολαρίων.

Αλεξάντερ Καρπ
Περιουσία: 3,6 δισ. δολάρια
Ηλικία: 57 ετών
Πηγές πλούτου: Εταιρεία software

Ο Καρπ είναι συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εξόρυξης δεδομένων Palantir Technologies, που εργάζεται για κυβερνητικές υπηρεσίες όπως το Υπουργείο Άμυνας και το FBI. Οι μετοχές της εταιρείας, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2020, έχουν αυξηθεί κατά 170% περίπου τους τελευταίους 12 μήνες.

Ουόλτερ Ουάνγκ
Περιουσία: 3,6 δισ. δολάρια
Ηλικία: 59 ετών
Πηγές πλούτου: Βιομηχανία

Ο Ουάνγκ είναι διευθύνων σύμβουλος της JM Eagle Inc., ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές πλαστικών σωλήνων στον κόσμο, με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους παγκοσμίως. Πατέρας του ήταν ο Ουάνγκ Γιούνγκ-τσίνγκ, πρώην πρόεδρος της Formosa Plastics της Ταϊβάν, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 91 ετών το 2008.

Μπίλλ Άλφοντ. Σούζαν Άλφοντ, Τεντ Άλφοντ
Περιουσία: 3,4 δισ. δολάρια
Ηλικίες: 76,79 και 80 ετών αντίστοιχα
Πηγές περιουσίας: Υποδήματα

Τα τρία αδέλφια είναι δισεκατομμυριούχοι χάρη στην αγορά από τον Γουόρεν Μπάφετ της εταιρείας παπουτσιών Dexter, την οποία ίδρυσε ο πατέρας τους, Χάρολντ Άλφοντ, το 1958, αφού αγόρασε έναν παλιό μύλο στο Μέιν και τον μετέτρεψε σε υποδηματοποιείο. Το 1993 ο Χάρολντ πούλησε την εταιρεία στον Μπάφετ έναντι περίπου 420 εκατ. δολαρίων σε μετοχές της Berkshire Hathaway, που σήμερα αξίζουν δισεκατομμύρια, σε μια συμφωνία που ο Μπάφετ κάποτε χαρακτήρισε ως τη “χειρότερη συμφωνία του”.

Forbes

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise