Friday, September 20, 2024
Home » Οι Χούθι στοχοποίησαν τέσσερα πλοία

Οι Χούθι στοχοποίησαν τέσσερα πλοία

0 comments

Τέσσερα εμπορικά πλοία στοχοποίησαν τις τελευταίες 72 ώρες οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης σε επιθέσεις που φαίνεται ότι δεν πέτυχαν τον στόχο τους ή δεν προκάλεσαν σοβαρές ζημιές. Σε δήλωσή τους οι αντάρτες της Υεμένης σημείωσαν ότι στοχοποίησαν τα πλοία «Maersk Saratoga», «APL Detroit», «Huang Pu» και «Pretty Lady» αφού όπως αναφέρουν ταυτοποίησαν ότι ανήκουν είτε στις ΗΠΑ είτε στη Βρετανία. Ωστόσο το «Pretty Lady» είναι ελληνόκτητο (με σημαία Μάλτας) και ο εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε ότι το στοχοποίησαν γιατί κατευθυνόταν προς το Ισραήλ. Πάντως, καμία άλλη στρατιωτική ή ναυτική πηγή πληροφοριών, σημειώνει το Tradewinds, δεν έχει αναφέρει μέχρι στιγμής περιστατικά που να αφορούν τα πλοία «Pretty Lady», «ΑPL Detroit» ή «Maersk Saratoga». Επίσης η Maersk διέψευσε ότι το «Saratoga» δέχθηκε επίθεση.

Εργα στο λιμάνι του Λαυρίου

Την έγκριση από το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τριών σημαντικών έργων για το λιμάνι του Λαυρίου ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου ΑΕ. Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη το έργο τοποθέτησης πλωτών λιμενοβραχιόνων και πλωτών προβλητών στον Τομέα Τουριστικών Σκαφών του ΟΛΛ ΑΕ. Το έργο αυτό υπολογίζεται ότι θα αναπτύξει περισσότερες από 150 θέσεις εργασίας και θα συνεισφέρει στην τοπική αγορά περί τα 30 εκατ. ευρώ πρόσθετο τζίρο. Επιπλέον εγκρίθηκε το έργο της ανέγερσης νέου ΚΥΕ στη θέση του πρώην κατ. «ΚΟΡΑΛΛΙ» που θα προσφέρει δέκα νέες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία. Τέλος, η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενέταξε στo ΠΔΕ το έργο διαπλάτυνσης του ανατολικού Finger Pier, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής. Με το έργο αυτό ο ΟΛΛ ΑΕ δημιουργεί μία νέα πρόσθετη θέση ελλιμενισμού κρουαζιεροπλοίων μεσαίου μεγέθους.

«Ναι» στη χρήση αμμωνίας

από τη Νορβηγία

Η Νορβηγική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας (DSB) ενέκρινε την κατασκευή της σχεδιαζόμενης εγκατάστασης δεξαμενισμού αμμωνίας στη βάση Fjord στο Floro της Νορβηγίας. Ο σχεδιαζόμενος τερματικός σταθμός αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Yara Clean Ammonia και της Azane να παράγουν αμμωνία σε ευρεία κλίμακα ώστε να μειωθεί το κόστος για μελλοντική χρήση, ως καύσιμο για τη ναυτιλία. Ο σχεδιαζόμενος τερματικός σταθμός αποτελείται από μια πλωτή σταθερή φορτηγίδα χωρητικότητας 1.000 κυβικών μέτρων ή 650 τόνων αμμωνίας χαμηλών εκπομπών. Η άδεια επιτρέπει έως 416 εργασίες ετησίως, πολλές από τις οποίες αναμένεται να είναι εργασίες ανεφοδιασμού με καύσιμα για υπεράκτια εφοδιαστικά πλοία που προσεγγίζουν τακτικά τη βάση Fjord Base στο Floro.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More