Monday, December 23, 2024
Home » Οι πλέον… αποδοτικές μορφές αθλητικών δραστηριοτήτων

Οι πλέον… αποδοτικές μορφές αθλητικών δραστηριοτήτων

0 comments

n Το γκολφ: πρόκειται για άθλημα που δεν έχει εποχικό χαρακτήρα. Απαιτείται η δημιουργία εγκαταστάσεων γκολφ σε ευρύτερες περιοχές των μεγάλων αστικών κέντρων που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, όπως επίσης και η αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων γηπέδων γκολφ. Ο συνδυασμός περισσοτέρων του ενός γηπέδων γκολφ θεωρείται θετικό στοιχείο χωροθέτησης των περιοχών.

n Ο χιονοδρομικός τουρισμός: είναι απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων καθώς και η συμπλήρωση, επέκταση και αναβάθμιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών στα σημαντικότερα χιονοδρομικά κέντρα, αλλά και η ταυτόχρονη βελτίωση των υποδομών πρόσβασης. Η δημιουργία δικτύων διαδρομών ορειβατικού σκι είναι μια ακόμη πρόταση που αφορά υφιστάμενες δασικές οδούς και ορειβατικά μονοπάτια, κυρίως σε ορεινά συγκροτήματα που δεν διαθέτουν χιονοδρομικά κέντρα, όπως επίσης και γύρω από ορεινούς οικισμούς που διαθέτουν ικανοποιητική υποδομή φιλοξενίας και εστίασης.

n Αθλητικές δραστηριότητες του ορεινού χώρου: αφορά την προώθηση δράσεων για την ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων του ορεινού χώρου. Τέτοιες δραστηριότητες είναι η ορειβασία, η αναρρίχηση, το canoe-kayak, το rafting, ο αιωροπτερισμός και το αλεξίπτωτο πλαγιάς.

n Ιαματικός τουρισμός: προτείνεται η ιεραρχημένη αξιοποίηση των ιαματικών φυσικών πόρων με σκοπό την ανάπτυξη κέντρων θερμαλισμού, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια. Απαιτείται, επίσης, η λήψη μέτρων για τη διαφύλαξη του φυσικού πόρου από τη ρύπανση και από την υποβάθμιση. Προτείνεται ακόμη η δημιουργία κέντρων θεραπευτικού τουρισμού με έμφαση στον συνδυασμό πρόληψης/θεραπείας – αποκατάστασης και αναψυχής.

n Τουρισμός φύσης (οικοτουρισμός – αγροτουρισμός): μπορεί να αναπτυχθεί στον ορεινό χώρο και σε ενδιαφέρουσες περιβαλλοντικά περιοχές, όπως σε περιοχές του Δικτύου Φύση (NATURA) 2000 και Τοπία Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους (ΤΙΦΚ), σε δάση, καθώς και σε περιοχές του αγροτικού χώρου που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για τον τουρισμό. Σημαντική κρίνεται και η καθιέρωση τοπικών δικτύων, διαδρομών – μονοπατιών πολυθεματικού χαρακτήρα με έμφαση στη φυσιολατρική διάσταση, η σήμανση των διαδρομών και ο εμπλουτισμός τους με εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως και η ένταξη σε αυτές παραδοσιακών οικισμών, η διατήρηση και ανάδειξη των στοιχείων του παραδοσιακού τρόπου ζωής και τέλος η δημιουργία υποδομών παρατήρησης και ερμηνείας της φύσης.

n Γεωτουρισμός: βασικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη του γεωτουρισμού είναι η ιεραρχημένη ανάδειξη και προβολή των γεωτόπων της χώρας, η εξασφάλιση της προσβασιμότητάς τους και η διαχείριση ροών επισκεπτών με σεβασμό στην αντοχή του εκάστοτε οικοσυστήματος και η ένταξη τους σε τουριστικά δίκτυα ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνουν.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00