Friday, September 20, 2024
Home » Οι ξένοι επισκέπτες «ψηφίζουν» δυναμικά Ελλάδα

Οι ξένοι επισκέπτες «ψηφίζουν» δυναμικά Ελλάδα

0 comments

Η νέα σεζόν που φέτος ξεκίνησε νωρίτερα, με βάση τα έως τώρα στοιχεία των κρατήσεων, αναμένεται να επιμηκυνθεί έως το τέλος του φθινοπώρου.

Ακτινογραφώντας τις εκτιμήσεις των φορέων του κλάδου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννης Χατζή, επισημαίνει ότι η Ελλάδα φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος στη διεθνή τουριστική αγορά. Οι αυξήσεις στις προκρατήσεις σε κάποιες περιοχές έφτασαν στο 10%, γεγονός που δείχνει ότι οι ξένοι επισκέπτες «ψηφίζουν» δυναμικά Ελλάδα.

Οσον αφορά τους ελληνικούς προορισμούς που θα πρωταγωνιστήσουν το 2024, η πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) Κωνσταντίνα Σβύνου σημειώνει ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να καταγράφει υψηλή ζήτηση, με το Νότιο Αιγαίο να πρωταγωνιστεί. Οπως η ίδια επισημαίνει, όλα δείχνουν ότι σε επίπεδο αφίξεων θα έχουμε μια θετική χρονιά και, γιατί όχι, ένα νέο ρεκόρ. Μεταξύ των ελληνικών προορισμών ξεχωρίζουν η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα. Ειδικά στο νησί της Κω οι παραδοσιακές αγορές της Αγγλίας και της Γερμανίας κινούνται με διψήφια αύξηση σε ό,τι αφορά τις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις, ενώ η αγορά της Ολλανδίας εμφανίζει μικρή στασιμότητα ως προς τον ρυθμό κρατήσεων (με αυξημένο, όμως, το επίπεδο των προκρατήσεων).

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More