Thursday, October 24, 2024
Home » Οι κυβερνοεπιθέσεις δίνουν παράταση στις φορολογικές δηλώσεις – Μη προσβάσιμο το Taxisnet από το εξωτερικό!

Οι κυβερνοεπιθέσεις δίνουν παράταση στις φορολογικές δηλώσεις – Μη προσβάσιμο το Taxisnet από το εξωτερικό!

0 comments

Οι συνεχιζόμενες κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες κρατικών υπηρεσιών έβγαλαν εκτός λειτουργίας το Taxinet, του Τμήματος Φορολογίας, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για το φορολογικό έτος 2023.

Το πρόβλημα φαίνεται να εντοπίζεται κυρίως στο Taxinet, μέσω του οποίου επιχειρούν να έχουν πρόσβαση αρκετοί φορολογούμενοι από το εξωτερικό. Με αυτό τον τρόπο επηρεάζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσω του Taxinet για όσους είναι εκτός Κύπρου.

Λόγω του προβλήματος που δημιουργήθηκε, σε κάποιες περιπτώσεις το σύστημα του Τμήματος Φορολογίας είναι πολύ αργό. Λόγω του προβλήματος, θα δοθεί παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καθώς τέλος του μήνα εκπνέει βάσει του αρχικού προγραμματισμού η προθεσμία.

Με ανακοίνωσή του, το Τμήμα Φορολογίας «ενημερώνει ότι η ιστοσελίδα TAXISnet είναι προσωρινά μη διαθέσιμη ΜΟΝΟ για όσους χρήστες επιχειρούν πρόσβαση από το εξωτερικό, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων».

Παράλληλα, σημειώνει πως ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης εισοδήματος ατόμου 2023 στις 31 Οκτωβρίου του 2024 και εφόσον δεν αποκατασταθεί σύντομα η πρόσβαση στο σύστημα Taxisnet, ο Έφορος Φορολογίας θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση, με την οποία θα επιτρέψει την υποβολή της φορολογικής δήλωσης ατόμου 2023 και μετά τις 31 Οκτωβρίου 2024 χωρίς την επιβολή Διοικητικού Προστίμου και άλλων επιβαρύνσεων».

Τις επόμενες ημέρες, το αρμόδιο τμήμα αναμένεται να επανέλθει με νέα ανακοίνωση για να ενημερώσει περαιτέρω τους φορολογούμενους . Από πλευράς του τμήματος διαβεβαιώνεται πως θα δοθεί όλος ο απαραίτητος χρόνους στους φορολογούμενους να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Ως γνωστό, βάσει της νομοθεσίας, όταν παρέλθει η ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, όσοι φορολογούμενοι δεν συμμορφωθούν υπόκεινται σε πρόστιμο €100.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More