Monday, September 16, 2024
Home » Οι Ινδοί τουρίστες ετοιμάζονται να «κατακλύσουν» τον πλανήτη

Οι Ινδοί τουρίστες ετοιμάζονται να «κατακλύσουν» τον πλανήτη

0 comments

Όταν η Ojasvi Khurana σχεδίαζε διακοπές τριών εβδομάδων τον Απρίλιο, είχε στο μυαλό της ένα πρωταρχικό κριτήριο: ποια χώρα θα της επέτρεπε να εισέλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Η 24χρονη μηχανικός από τη Μπανγκαλόρ κατέληξε να ταξιδεύει μόνη στα καταπράσινα υψίπεδα και τις παραλίες λευκής άμμου της Ταϊλάνδης, εν μέρει επειδή η κυβέρνηση εκεί τον περασμένο Νοέμβριο ήρε τις απαιτήσεις βίζας για ταξιδιώτες από την Ινδία και μερικές άλλες χώρες. “Έκλεισα τα εισιτήριά μου για την Μπανγκόκ λίγες ημέρες πριν φύγω από την Ινδία, γιατί δεν χρειαζόταν βίζα”, ανέφερε η Khurana. “Είμαι πραγματικά χαρούμενη που τα κατάφερα”.

Εκείνο που λειτούργησε για την Khurana, λειτουργεί και για την Ταϊλάνδη. Οι κρατήσεις στη χώρα φέτος έχουν αυξηθεί κατά 35%, αναφέρει το τοπικό Υπουργείο Τουρισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού-ρεκόρ Ινδών τουριστών.

Τα ινδικά διαβατήρια είναι εμφανώς αδύναμα, ωστόσο καθώς η Ινδία πλουτίζει, η κατάσταση βελτιώνεται. Η Ταϊλάνδη είναι μία από τις δεκάδες χώρες σε όλη την Ασία και την Ευρώπη που αναθεώρησαν τους περιορισμούς εισόδου τον περασμένο χρόνο. Ενισχύουν δε το μάρκετινγκ εν αναμονή μιας έκρηξης ταξιδιών από τη χώρα των 1,4 δισεκατομμυρίων, με τις περισσότερες να αναφέρουν ήδη αύξηση Ινδών επισκεπτών.

Μόνο το 6,6% των Ινδών, ή περίπου 93 εκατομμύρια, είχαν διαβατήρια πέρυσι. Η λήψη βίζας ενίοτε αποδεικνύεται δαπανηρή και κουραστική, καθώς πολλές ξένες πρεσβείες απαιτούν τραπεζικά αντίγραφα και προσωπικές συνεντεύξεις. Ακόμη δε και μετά τις πρόσφατες χαλαρώσεις περιορισμών, μόλις 61 χώρες επιτρέπουν την πρόσβαση χωρίς βίζα σε Ινδούς (έναντι σχεδόν 200 για τους πολίτες των πλουσιότερων χωρών), σύμφωνα με τη Henley & Partners. Οι χρόνοι αναμονής για ραντεβού ενίοτε φθάνουν και τους οκτώ μήνες. Το 2023, οι Ινδοί ήταν μεταξύ των πλέον απορριφθέντων αιτούντων βίζας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στροφή

Αυτό αρχίζει να αλλάζει, καθώς χώρες από το Περού μέχρι το Μαρόκο ανοίγουν ή επεκτείνουν ταξιδιωτικά τους γραφεία σε πόλεις της Ινδίας, στρατολογώντας αστέρια του Bollywood ως πρεσβευτές. Τοτουριστικό συμβούλιο της Σιγκαπούρης δημιούργησε μια εγκατάσταση σε μεγάλο εμπορικό κέντρο της Βομβάης με DJs, γαστρονομικές σπεσιαλιτέ και οθόνες που διαφημίζουν τοπικά αξιοθέατα. Η Σαουδική Αραβία, η οποία στοχεύει σε 7,5 εκατομμύρια Ινδούς τουρίστες ετησίως έως το 2030, έναντι 1,5 εκατομμυρίων το 2023, άνοιξε γραφεία έκδοσης βίζας, φιλοξένησε εκθέσεις για τον πολιτισμό της και εισήγαγε μια ταχεία τετραήμερη βίζα ενδιάμεσης στάσης για Ινδούς σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων που κάνουν στάση στο βασίλειο.

Η ΕΕ τον Απρίλιο χαλάρωσε τους περιορισμούς εισόδου για τους Ινδούς, επιτρέποντας βίζα πολλαπλών εισόδων και μεγαλύτερης διάρκειας για όσους έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον δύο προηγούμενα ταξίδια στην περιοχή. Τον ίδιο μήνα, η Ιαπωνία άρχισε να επιτρέπει στους Ινδούς να χρησιμοποιούν μια απλοποιημένη διαδικασία ηλεκτρονικής βίζας. Τα δε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με μεγάλη κοινότητα Ινδών ομογενών, άρχισαν φέτος να εκδίδουν βίζα πολλαπλής εισόδου για Ινδούς πολίτες.

Οι Ινδοί πραγματοποίησαν περίπου 13 εκατομμύρια διεθνή ταξίδια το 2022, σύμφωνα με τη McKinsey, η οποία αναμένει ότι ο αριθμός θα εκτιναχθεί σε περισσότερα από 80 εκατομμύρια ετησίως έως το 2040. Ήδη το 2030, οι πολίτες της χώρας θα γίνουν οι τέταρτοι σε δαπάνες σε ταξίδια στο εξωτερικό μεταξύ των λαών του κόσμου, προβλέπει ο ιστότοπος κρατήσεων Booking.com, με υπολογιζόμενη δαπάνη 410 δισ. δολ. ετησίως, σχεδόν τριπλάσια σε σχέση με το 2019. “Περισσότεροι Ινδοί ταξιδεύουν σήμερα από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία”, σύμφωνα με μελέτη της Mastercard.

Η ανάπτυξη προέρχεται από την ολοένα και πιο εύπορη μεσαία τάξη, τα μέλη της οποίας έχουν ξοδέψει 25% περισσότερα για ταξίδια μέχρι στιγμής φέτος απ’ ό,τι την ίδια περίοδο το 2023, λέει ο τουριστικός πράκτορας SOTC India. Είναι όσοι γεννήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 που πρωτοστατούν, με τέσσερις στους πέντε να σχεδιάζουν διακοπές στο εξωτερικό μόλις βρουν δουλειά ή λάβουν τον πρώτο τους μισθό, αναφέρει η Skyscanner.

Αεροπορική “πλημμυρίδα”

Οι δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες της Ινδίας έχουν πραγματοποιήσει τις μεγαλύτερες παραγγελίες αεροσκαφών στην ιστορία της αεροπλοΐας: η πρώτη σε μέγεθος IndiGo έχει παραγγείλει περισσότερα από 1.000 αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων 30 μοντέλων ευρείας ατράκτου από την Airbus, που προορίζονται για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων – επιτρέποντας στον αερομεταφορέα φθηνών πτήσεων να προσθέσει τα 17 δρομολόγια εξωτερικού που εισήγαγε τον περασμένο χρόνο. Η δεύτερη, Air India, ηγέτης στα διεθνή ταξίδια, έχει αναμενόμενες παραγγελίες για 470 αεροπλάνα από την Airbus και την Boeing.

Τουλάχιστον έξι ανταγωνιστές στο εξωτερικό, όπως η Etihad Airways, η Malaysia Airlines και η AirAsia, έχουν προσθέσει ή εισαγάγει υπηρεσίες σε μικρότερες πόλεις, όπως το Amritsar στο βορρά και το Thiruvananthapuram, παράκτια πρωτεύουσα της πολιτείας Κεράλα. Η δε Wizz Air, με έδρα τη Βουδαπέστη, υπέβαλε αίτηση να πετά από την Ευρώπη στην Ινδία. “Είναι μια τεράστια αγορά”, λέει ο Michael Delehant, CEO της Wizz. Ο μεταφορέας σχεδιάζει “να την αξιοποιήσει περαιτέρω και να τη συνδέσει κατάλληλα με το υπόλοιπο franchise της Wizz”.

Στην Ταϊλάνδη, υπάρχουν αυξανόμενοι αριθμοί ινδικών εστιατορίων με σπεσιαλιτέ όπως το naan, το paneer και το pani puri. Στην δε Πατάγια, τα ξενοδοχεία με μπουφέ που εξυπηρετούν ομαδικές εκδρομές φιλοξενούν περισσότερους από 200 Ινδούς την ημέρα, με τις περισσότερες επιλογές να είναι “100% χορτοφαγικές”, λέει ο Karim Wahba, υπεύθυνος μάρκετινγκ της Royal Vacation στην Μπανγκόκ. “Δεν θέλουν να χάσουν τους Ινδούς τουρίστες”, προσθέτει. “Οπότε παράγουν φαγητό που ξέρουν ότι θέλουν να απολαμβάνουν οι Ινδοί”.

Απόδοση – Επιμέλεια: Γιώργος Δ. Παυλόπουλος

Bloomberg

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More