Monday, September 9, 2024
Home » Οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και η «μεγάλη μετάβαση»

Οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και η «μεγάλη μετάβαση»

0 comments

Διεθνείς και εγχώριες προσωπικότητες από την οικονομική, πολιτική και ακαδημαϊκή σκηνή θα «παρελάσουν» και φέτος στους Δελφούς, δίνοντας το «παρών» στο Οικονομικό Forum των Δελφών (Delphi Economic Forum) που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη 5 Απριλίου μέχρι το Σάββατο 13 Απριλίου. Το Οικονομικό Συνέδριο, που γίνεται για ένατη συνεχή χρονιά και έχει καθιερωθεί ως θεσμός, αναλαμβάνει και φέτος να δώσει το «βήμα» σε ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο, υπουργούς, ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και διεθνών οργανισμών, διακεκριμένους επιχειρηματίες από διάφορους τομείς, σημαντικά think tanks του εξωτερικού, φορείς λήψης αποφάσεων και οραματιστές, οι οποίοι θα εμβαθύνουν στις πολυπλοκότητες και τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, διερευνώντας καινοτόμες λύσεις και στρατηγικές για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Οπως τόνισε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Οικονομικού Forum των Δελφών Συμεών Τσομώκος, το συνέδριο με κεντρικό τίτλο «Η Μεγάλη Μετάβαση» θα επικεντρωθεί στα ζητήματα που αφορούν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της χώρας μας, με σειρά θεματικών για την υγεία, την παιδεία, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, την πράσινη μετάβαση. Παράλληλα, θα τεθεί επί τάπητος το μέλλον επιμέρους κλάδων της οικονομίας, όπως οι τράπεζες, η ενέργεια, η ναυτιλία, το real estate και οι υποδομές.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν περίπου 1.200 ομιλητές από 70 χώρες, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η πρόεδρος της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ, ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Γιάκοβ Μιλάτοβιτς, η πριγκίπισσα Ντάνα της Ιορδανίας, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία Πάολο Τζεντιλόνι και ο Επίτροπος για τη γειτονία και τη διεύρυνση Ολιβερ Βαρχέλι.

Πολιτικοί

Τις εργασίες του φετινού Delphi Economic Forum θα ανοίξει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Συμμετοχή θα έχει σύσσωμη η κυβέρνηση, με την παρουσία κορυφαίων υπουργών, ενώ για πρώτη φορά θα απουσιάζει ο Πρωθυπουργός λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης θα εκπροσωπηθούν για πρώτη φορά από τους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, με τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να δίνει επίσης το «παρών».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο Forum αναμένεται, επίσης, να μιλήσουν μερικοί από τους κορυφαίους διανοητές και επιδραστικότερους αναλυτές των διεθνών πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, όπως οι πρώην στρατηγοί Ντέιβιντ Πετρέους και Μπεν Χότζες του Αμερικανικού Στρατού, ο διαπρεπής ιστορικός Νιλ Φέργκιουσον και ο Senior Fellow της επιδραστικής αμερικανικής δεξαμενής σκέψης The Brookings Institution, Ρόμπερτ Κέιγκαν.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Forum των Δελφών Γιάννης Θωμάτος, θα υπογραφεί επίσης και Μνημόνιο Συνεργασίας (ΜοU) μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του ελληνικού Δημοσίου για την αντιμετώπιση των κλιματικών καταστροφών. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση των υπουργών Ενέργειας Ελλάδας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Μολδαβίας, με βασικό θέμα τον «Κάθετο Διάδρομο», που αποτελεί και το επόμενο οραματικό έργο για την ενεργειακή ανάπτυξη της περιοχής.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More