Thursday, August 1, 2024
Home » Οι γεωπολιτικές εντάσεις και συνέπειες στο επίκεντρο

Οι γεωπολιτικές εντάσεις και συνέπειες στο επίκεντρο

0 comment

Στο Παρίσι θα βρεθεί στις 15 Φεβρουαρίου το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών όπου υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στη Γαλλία και της μόνιμης αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην UNESCO, σε συνδιοργάνωση με το Ινστιτούτο Ωκεανών (Institut de l’Ocean) της Πανεπιστημιακής Συμμαχίας της Σορβόννης θα ανοίξει διάλογο για τις δυνατότητες εκμετάλλευσης των θαλάσσιων πόρων, που έχουν οδηγήσει στην «εδαφικοποίηση» της θάλασσας με αποτέλεσμα νέες αυξανόμενες εντάσεις σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα. Το συνέδριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ».

Βασικοί θεματικοί άξονες του συνεδρίου με τίτλο «Thalassa: Από το Αρχιπέλαγος στους Ωκεανούς», που θα πραγματοποιηθεί στο Cercle de l’Union Interallié, θα είναι η ασφάλεια, τα σύνορα και το διεθνές δίκαιο, με επίκεντρο τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο έως και τη Μέση Ανατολή, στην εμπορική ναυτιλία και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, καθώς και στη συνδρομή της θάλασσας στην ανάπτυξη του δυτικού πολιτισμού.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More