Tuesday, September 17, 2024
Home » Οι αιτίες τις τραγικής πρόσκρουσης στη γέφυρα

Οι αιτίες τις τραγικής πρόσκρουσης στη γέφυρα

0 comments

Το τραγικό ατύχημα που συνέβη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στη Βαλτιμόρη έρχεται να προστεθεί σε ένα όχι και τόσο σπάνιο φαινόμενο πρόσκρουσης πλοίων σε γέφυρες, με ορισμένες φορές σημαντικό αριθμό ανθρώπινων θυμάτων. Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 948 teu «Dali» που προσέκρουσε την Τρίτη τα ξημερώματα στη γέφυρα Francis Scott Key Bridge, η οποία κατέρρευσε ολοσχερώς, έρχεται να προστεθεί σε μία αλυσίδα σχεδόν 40 παρόμοιων ατυχημάτων σε όλο τον κόσμο που κατεγράφησαν τις τελευταίες δεκαετίες.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό ανθρώπων που βρέθηκαν στη θάλασσα. Η αμερικανική ακτοφυλακή ανέφερε την κατάρρευση της πολυσύχναστης γέφυρας της Βαλτιμόρης στη 1.27 π.μ. της Τρίτης και οργάνωσε μια αποστολή έρευνας και διάσωσης. Συνεργεία επισκεύαζαν λακκούβες στη γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσης και το σόναρ εντόπισε οχήματα κάτω από το νερό, δήλωσε ο Paul Wiedefeld, υπουργός Μεταφορών του Μέριλαντ.

Μήνυμα Μπάιντεν

Ο Κέβιν Καρτράιτ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης, δήλωσε στο Ρόιτερς ότι έως και 20 άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται στο ποτάμι μαζί με οχήματα. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Βαλτιμόρης λέγοντας ότι «θα μείνουμε μαζί σας όσο χρειαστεί». «Πρόθεσή μου είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να καλύψει ολόκληρο το κόστος της ανακατασκευής αυτής της γέφυρας. Περιμένω από το Κογκρέσο να υποστηρίξει την προσπάθειά μου, πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο αλλά δεν φεύγουμε μέχρι να τελειώσει αυτή η δουλειά» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ο Μπάιντεν διευκρίνισε ότι το προσωπικό του πλοίου ειδοποίησε το υπουργείο Μεταφορών του Μέριλαντ ότι έχασε τον έλεγχο του σκάφους και οι τοπικές αρχές κατάφεραν να κλείσουν τη γέφυρα πριν χτυπηθεί, γεγονός που αναμφίβολα έσωσε ζωές, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους διασώστες και όπως είπε «είστε δυνατοί στη Βαλτιμόρη και θα το ξεπεράσουμε αυτό μαζί».

Το κλείσιμο ενός από τα σημαντικότερα λιμάνια της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ απειλεί να διαταράξει τον εφοδιασμό αγαθών, από αυτοκίνητα μέχρι άνθρακα και άλλα προϊόντα όπως η ζάχαρη. Το λιμάνι διαχειρίζεται τις περισσότερες εισαγωγές αυτοκινήτων και είναι από τα μεγαλύτερα για τις εξαγωγές άνθρακα.

Το «Dali» ήταν ναυλωμένο από τη ναυτιλιακή εταιρεία Maersκ και το διαχειριζόταν η Synergy Marine Corp. Η Synergy δήλωσε ότι κανένα από τα μέλη του πληρώματός του, συμπεριλαμβανομένων των δύο πιλότων, δεν τραυματίστηκαν. Είμαστε τρομοκρατημένοι από αυτό που συνέβη στη Βαλτιμόρη και οι σκέψεις μας είναι με όλους όσοι επλήγησαν, δήλωσε η Maersk.

Περιστατικά

Αν και οι ειδικοί θεωρούν ότι πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο, εν τούτοις από το 1960 μέχρι το 2015 περισσότερα από 37 μεγάλα ατυχήματα με προσκρούσεις πλοίων σε γέφυρες έχουν καταγραφεί παγκοσμίως με 342 νεκρούς, σύμφωνα με αναφορά της World Association for Waterborne Transport Infrastructure. Εξ αυτών τα 18 έχουν συμβεί στις ΗΠΑ.

Το ατύχημα με τα περισσότερα θύματα (47 νεκροί) σημειώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1993, όταν φορτηγίδες που ωθούνταν από ρυμουλκό σε πυκνή ομίχλη χτύπησαν και μετατόπισαν τη σιδηροδρομική γέφυρα Big Bayou Canot κοντά στο Mobile της Αλαμπάμα. Λίγα λεπτά αργότερα, μια αμαξοστοιχία με 220 επιβαίνοντες έφτανε στην εκτοπισμένη γέφυρα και εκτροχιάστηκε, με αποτέλεσμα τον θάνατο 47 ατόμων και τον τραυματισμό 103.

Δεκατρία χρόνια πριν από το πρωί της 9ης Μαΐου 1980, το φορτηγό πλοίο «Summit Venture», μήκους 609 ποδιών, μετά από ένα ξαφνικό μπουρίνι που έβγαλε εκτός λειτουργίας το ραντάρ του, έκοψε ένα στήριγμα της γέφυρας Sunshine Skyway, στον κόλπο Τάμπα της Φλόριντα, με αποτέλεσμα την κατάρρευση ενός τμήματος του οδοστρώματος μήκους 1.400 μέτρων κατά τη διάρκεια της πρωινής ώρας αιχμής. Επτά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός λεωφορείου με 26 επιβαίνοντες, έπεσαν στο νερό. Τριάντα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τέλος, εκτός ΗΠΑ, μόλις πριν από έναν περίπου μήνα, στις 22 Φεβρουαρίου, στην Κίνα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προσέκρουσε στους πυλώνες στήριξης της γέφυρας Lixinsha Bridge, νότια της πόλης Guangzhou.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More