Friday, September 20, 2024
Home » Οικονομική ενίσχυση στους εργαζομένουςτου Σκαραμαγκά

Οικονομική ενίσχυση στους εργαζομένουςτου Σκαραμαγκά

0 comments

Δημοσιεύθηκε, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), για την οικονομική στήριξη και απασχόληση των πρώην εργαζομένων στα Ελληνικά Ναυπηγεία. Η ΚΥΑ προβλέπει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 2.700 ευρώ σε κάθε έναν από τους ανέργους, πρώην εργαζομένους της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ». Ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης με στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας των πρώην εργαζομένων της εταιρείας «Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ» και των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους με το Πολεμικό Ναυτικό έληξαν την 31.12.2023. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η δημιουργία 474 νέων θέσεων πλήρους απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης των ανέργων σε υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού (130 θέσεις) και των ΣΤΑΣΥ ΑΕ και ΟΣΥ ΑΕ (344 θέσεις).

Η Μολδαβία αγοράζει LNG από την Αλεξανδρούπολη

Ο εγχώριος προμηθευτής φυσικού αερίου της Μολδαβίας Energocom δήλωσε ότι θα προμηθεύσει τους καταναλωτές της με δοκιμαστικές ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αμερικανικής προέλευσης για πρώτη φορά τη Δευτέρα και την Τρίτη. Η Μολδαβία βασιζόταν σχεδόν αποκλειστικά στο ρωσικό φυσικό αέριο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με την κρατικά ελεγχόμενη Gazprom, αλλά ενίσχυσε τις προσπάθειες διαφοροποίησης μετά την πλήρους κλίμακας εισβολή της Μόσχας στη γειτονική Ουκρανία πριν από δύο χρόνια. Η Energocom ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα αγοράσει LNG από τον πλωτό τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την ελληνική κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία DEPA Commercial. Η εταιρεία έχει ήδη δοκιμάσει τη διαδρομή εισαγωγής από την Ελλάδα, αγοράζοντας μια μικρή ποσότητα φυσικού αερίου το 2023.

Εντατικοποίηση των ελέγχων στα ναυπηγεία

Με τον γενικό γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευάγγελο Κυριαζόπουλο συναντήθηκε χθες αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργαζομένων Μετάλλου και εργαζομένων ναυπηγικής βιομηχανίας Ελλάδας, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό 42χρονου εργαζόμενου ιδιωτικού συνεργείου το περασμένο Σάββατο στα Ναυπηγεία Χαλκίδας κατά τη διάρκεια εργασιών σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο. Το συνδικάτο των εργαζομένων μετάλλου ζητεί εντατικοποίηση των ελέγχων 7 ημέρες την εβδομάδα και πέρα του δημοσίου ωραρίου, πενταμελείς επιτροπές στα μεγάλα ναυπηγεία, τεχνικούς ασφαλείας από λίστες του λιμεναρχείου και υποχρεωτικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι τεχνικοί ασφαλείας συνεχίζουν να είναι σε 15 πλοία ο καθένας, μεικτές επιτροπές ελέγχου συνεχίζουν να μην προβλέπονται στα μεγάλα ναυπηγεία ενώ τα Σαββατοκύριακα δεν γίνονται έλεγχοι και πέραν του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων, αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. Για το θέμα αναμένεται σήμερα να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση αύριο με το υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από το υπουργείο Ναυτιλίας.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More