Monday, September 16, 2024
Home » Οδυσσέας: Απαράδεκτη η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ – «Ο Νόμος είναι σαφής για το επίδομα γραμματέως»

Οδυσσέας: Απαράδεκτη η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ – «Ο Νόμος είναι σαφής για το επίδομα γραμματέως»

0 comments

Οδυσσέας: Απαράδεκτη η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ – «Ο Νόμος είναι σαφής για το επίδομα γραμματέως»

Απαράδεκτη θεωρεί ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδηςτην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το επίδομα γραμματέως.

Το ΥΠΟΙΚ είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως «το επίδομα για απασχόληση ιδιαιτέρας γραμματέως σε πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας και πρώην Προέδρους της Βουλής είναι νόμιμο και δεν προκρίνεται η επιστροφή οποιουδήποτε ποσού έχει δοθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ισραήλ: Παραιτήθηκε υπουργός από την κυβέρνηση επειδή δεν συμπεριλήφθηκε στο…

Ομόνοια: Στα χέρια της «μαύρο διαμάντι»

«Πρέπει να κάνουμε κάτι για να επιστρέψει ο κόσμος και…

Ο κ. Μιχαηλίδης τονίζει ότι «ο Νόμος είναι σαφής για το επίδομα γραμματέως . Ομοίως σαφής είναι ο Νόμος 38(Ι)/2014 για την ευθύνη κάθε ελέγχοντα λειτουργού για την ορθότητα πληρωμών. Θεωρούμε την ανακοίνωση του ΥΟ απαράδεκτη. Ωστόσο, η ΕΥ εξέφρασε την ελεγκτική της γνώμη και εκεί τερματίζεται η αρμοδιότητά της».

Αυτούσια η ανάρτηση του Γενικού Ελεγκτή:

Ο Νόμος είναι σαφής για το επίδομα γραμματέως . Ομοίως σαφής είναι ο Νόμος 38(Ι)/2014 για την ευθύνη κάθε ελέγχοντα λειτουργού για την ορθότητα πληρωμών. Θεωρούμε την ανακοίνωση του ΥΟ απαράδεκτη. Ωστόσο, η ΕΥ εξέφρασε την ελεγκτική της γνώμη και εκεί τερματίζεται η αρμοδιότητά της.
Στις 2/5 θα προβούμε σε έλεγχο για το μήνα Απρίλη. Αν έχουν δοθεί ποσά που υπερβαίνουν την πραγματική δαπάνη των αξιωματούχων, τότε θα ενημερώσουμε την Αρχή κατά της Διαφθοράς ώστε να εξετάσει κατά πόσο προκύπτουν αδικήματα κατάχρησης εξουσίας.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More