Thursday, July 11, 2024
Home » Ξεχυθήκαν στα καταστήματα οι πολίτες: Ψώνια της τελευταίας στιγμής για το εορταστικό τραπέζι της πρωτοχρονιάς – Πόσο θα κοστίσει

Ξεχυθήκαν στα καταστήματα οι πολίτες: Ψώνια της τελευταίας στιγμής για το εορταστικό τραπέζι της πρωτοχρονιάς – Πόσο θα κοστίσει

0 comment

Ξεχυθήκαν στα καταστήματα οι πολίτες: Ψώνια της τελευταίας στιγμής για το εορταστικό τραπέζι της πρωτοχρονιάς – Πόσο θα κοστίσει

Πρωτοχρονιά-Πρωτομηνιά αύριο και οι πολίτες τις Κύπρου, αναμένεται να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους, παρέα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, και φυσικά με καλό φαγητό.

Τις υπεραγορές και τα καταστήματα για τις αγορές τις τελευταίας στιγμής επισκέφθηκαν και σήμερα οι πολίτες, καθώς ετοιμάζουν τις τελευταίες πινελιές για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκλαψαν και οι πέτρες στο τελευταίο αντίο των θυμάτων του…

ΒΙΝΤΕΟ / Ιράν: Εκρήξεις κοντά στον τάφο του Κασέμ Σουλεϊμανί…

ΚΥΠΡΟΣ / Covid: Στο τραπέζι η επαναφορά χρήσης μάσκας σε…

«Ψωνίζουμε για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, κρέας, αναψυκτικά, χυμούς, φρούτα».

«Πράγματα για να κάνει σουβλάκια».

«Θα περιλαμβάνει κοτόπουλο, σούβλα, σαλάτες, αναψυκτικά».

«Σουβλάκια χοιρινό, γαλοπούλα, σαλάτες».

Από το τραπέζι για τους περισσότερους φυσικά δεν λείπει το αρνάκι γάλακτος που κάθε Πρωτοχρονιά και όχι μόνο, έχει την τιμητική του.

«Θα είμαστε οκτώ αγοράζουμε αρνάκι με πατάτες, παραδοσιακό νομίζω, σαλάτες, φρούτα, βασιλόπιτα, γλυκά, αυτά».

«Στην αδερφή μου θα πάω, τα παραδοσιακά σούβλα, αρνί».

«Από κατανάλωση είμαστε υπέρ ικανοποιημένοι φεύγει το αρνάκι περισσότερο από όλα. Οι τιμές είναι πολύ λογικές οι τιμές το αρνάκι είναι το μόνο που έβαλε πάνω διότι πέρσι δεν είχε βάλει λόγω υπερπληθυσμού. Είναι πρώτο σε κιλά ενώ είναι το 10% του συνολικού φτάνει το 25% των συνολικών κρεάτων είναι δεκαπλάσιο του μέσου όρου της εβδομάδας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης.

Ενδεικτικά οι τιμές του κρέατος για τις γιορτές, είναι για το χοιρινό στα 6-7ευρώ το κιλό, 13-15 το αρνίσιο κρέας και 6-7 ευρώ το κιλό η γαλοπούλα. Με τις τιμές του πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού, σύμφωνα με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καταναλωτών να έχουν κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αυτές των Χριστουγέννων.

«Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι θα στοιχίσει όσο και το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι για το οποίο κάναμε εξειδικευμένη έρευνα και έχουμε υπολογίσει το κόστος του», ανέφερε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης.

Σύμφωνα με την έρευνα του Συνδέσμου Καταναλωτών, ένα πλούσιο τραπέζι το οποίο περιλαμβάνει 45 είδη στοιχίζει 187 ευρώ για 4 άτομα και είναι κατά 21 ευρώ ακριβότερο σε σχέση με πέρσι. Το οικονομικό τραπέζι, το οποίο περιλαμβάνει 19 είδη φαγητού και ποτού, στοιχίζει 102 ευρώ σημειώνοντας 6 ευρώ διαφορά από πέρσι. Το τραπέζι για χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και το οποίο περιλαμβάνει 11 είδη, στοιχίζει φέτος 25 ευρώ, και κυμαίνεται δηλαδή στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

«Ευτυχώς φέτος πήγαμε πολύ καλά και όταν λέω πολύ καλά, δεν στερηθήκαμε της περσινής περιόδου, μπορώ να πω πήγαμε και καλύτερα, φέτος ως προς τη ζήτηση τα μόνα καταστήματα που έχουν κάποιο παράπονο ίσως και δικαιολογημένο είναι τα καταστήματα ένδυσης υπόδησης που δεν βρίσκονται στα εμπορικά κέντρα», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης.

Σε ότι αφορά τυχόν παράπονα που δέχθηκε ο σύνδεσμος καταναλωτών εκ μέρους πολιτών, αυτά αφορούσαν μεμονωμένα περιστατικά και που αφορούσαν την πολιτική επιστροφών μερικών καταστημάτων, οι οποίες ωστόσο δεν ρυθμίζονται νομοθετικά.

Δείτε το ρεπορτάζ της Χριστίνας Χριστοφόρου:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More