Wednesday, September 25, 2024
Home » Ξενοδοχεία: «Παίζονται» πολλά για συμβάσεις και εργατική ειρήνη

Ξενοδοχεία: «Παίζονται» πολλά για συμβάσεις και εργατική ειρήνη

0 comments

Στην υποβολή γραπτής μεσολαβητικής πρότασης για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία προχωρεί αύριο Τετάρτη ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», με την κατάθεση της πρότασης αύριο το απόγευμα ο υπουργός θα ζητήσει από τις δύο πλευρές, συντεχνίες ξενοδοχοϋπαλλήλων και συνδέσμους ξενοδόχων, να έχει γραπτώς τις απαντήσεις τους μέχρι τη Δευτέρα.

Το πιο πάνω χρονοδιάγραμμα συμφωνήθηκε με όλους τους εμπλεκόμενους, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που άρχισε ο Υπουργός Εργασίας, προ αποφυγή της διαφαινόμενης εργατικής αναταραχής στον κλάδο ως αποτέλεσμα της απόρριψη από πλευράς των συντεχνιών ΣΕΚ και ΠΕΟ πρότασης που κατέθεσε τέλη Αυγούστου το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου για ανανέωση της σύμβασης και των προειδοποιήσεων του συνδικαλιστικού κινήματος για κινητοποιήσεις.

Μετά την απόρριψη από τις συντεχνίες της προηγούμενης μεσολαβητικής πρότασης, ο Γιάννης Παναγιώτου κάλεσε στο γραφείο του τη συνδικαλιστική και εργοδοτική πλευρά προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση και συμφωνήθηκε μεταξύ όλων των μερών η εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για ανανέωση τηςκλαδικής σύμβασης με την εμπλοκή του ιδίου καθώς και μορατόριουμ τοποθετήσεων/δηλώσεων από όλους τους εμπλεκόμενους που τηρείται μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο της προσωπικής μεσολάβησης του Υπουργού Εργασίας, ο τελευταίος είχε αρκετές μέχρι σήμερα χωριστές συναντήσεις με τις συντεχνίες ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ και της ΣΕΚ αλλά και με τους συνδέσμους ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ προκειμένου να εξευρεθεί η χρυσή τομή για συμφωνία.

Στο παραπάνω πλαίσιο το περασμένο Σάββατο υπήρξε και κοινή συνάντηση όλων των πλευρών ενώ οι επαφές του Υπουργού συνεχίστηκαν και χθες και δεν αποκλείεται διαβουλεύσεις να υπάρξουν και σήμερα ενόψει της κατάθεσης αύριο νέας μεσολαβητικής πρότασης.

Εικάζεται πως η νέα πρόταση θα βασίζεται στην προηγούμενη που κατέθεσε το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων, αλλά και στη μεσολαβητική πρόταση που υπήρξε νωρίτερα φέτος για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία προκειμένου η όποια συμφωνία να διασφαλίζει την εργατική ειρήνη για μακρά περίοδο.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More