Monday, September 9, 2024
Home » Ξανά στο προσκήνιο μετά το πρόσφατο ράλι

Ξανά στο προσκήνιο μετά το πρόσφατο ράλι

0 comments

Κοντά σε ιστορικά υψηλά παρέμειναν οι τιμές του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στην κόσμο, του Bitcoin, με τον κλάδο των κρύπτο να βρίσκεται ξανά στο προσκήνιο παρά τις μεγάλες διακυμάνσεις που εξακολουθούν να καταγράφουν οι τιμές. Μετά το άλμα ρεκόρ πάνω από 69.000 δολάρια της Τρίτης, το Bitcoin υποχώρησε στα 64.000 δολάρια, για να κινηθεί ξανά χθες προς τα επίπεδα των 67.645 δολαρίων. Ηδη φέτος το κρυπτονόμισμα εμφανίζεται ενισχυμένο κατά 55% περίπου. Το ενδιαφέρον έχει αυξηθεί έπειτα από την απόφαση των αμερικανικών αρχών τον Ιανουάριο να επιτρέψουν τα διαπραγματεύσιμα στο χρηματιστήριο αμοιβαία κεφάλαια (ETF) τα οποία περιλαμβάνουν στη σύστασή τους και το Bitcoin. Στις αγορές αυτές έχουν εισρεύσει τις τελευταίες εβδομάδες επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από παίκτες της αγοράς οι οποίοι προσδοκούν γρήγορο κέρδος αναλαμβάνοντας και το ανάλογο ρίσκο.

Επίσης θετικά για την αγορά και άλλων κρυπτονομισμάτων όπως το Ether έχει λειτουργήσει και η προσδοκία ότι οι ΗΠΑ κινούνται προς μείωση επιτοκίων ύστερα από δύο χρόνια αυξήσεων.

Οι τιμές του Bitcoin είχαν υποχωρήσει έως και τα 16.000 δολάρια εν μέσω σοβαρής κρίσης στη συγκεκριμένη αγορά το 2022, ειδικά μετά την κατάρρευση πολλών εταιρειών κρυπτονομισμάτων υψηλού προφίλ, συμπεριλαμβανομένης της FTX. Ωστόσο, παρά την τελευταία άνοδο του Bitcoin, η ρευστότητα δεν έχει ακόμη επιστρέψει πλήρως στον κλάδο. Σύμφωνα με στοιχεία που κοινοποιήθηκαν από τον πάροχο δεδομένων CCData, η ρευστότητα στα 21 κορυφαία κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων εξακολουθεί να υστερεί αρκετά σε σχέση με τα επίπεδα που καταγράφηκαν πέρυσι την ίδια περίοδο. Η έγκριση 11 διαφορετικών ETF σε spot bitcoin από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ στα τέλη Ιανουαρίου αποτέλεσε ορόσημο για τον κλάδο, ύστερα από 18μηνο «χειμώνα» στα κρυπτονομίσματα που συνοδεύτηκε από σειρά εταιρικών χρεοκοπιών και σκανδάλων υψηλού προφίλ, σχολίαζε σχετικά το Reuters.

Ακόμα και θεσμικοί επενδυτές που κάποτε απέφευγαν τα κρυπτονομίσματα λόγω των πολύ έντονων διακυμάνσεών τους έχουν αρχίσει τώρα να ρίχνουν εκεί κεφάλαια με πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να διατηρήσει μέρος από τα κέρδη που καταγράφηκαν στο Bitcoin το τελευταίο διάστημα.

Εκτός από το Bitcoin η αισιοδοξία των παικτών έχει επεκταθεί και σε άλλα κρυπτονομίσματα, και κυρίως στο Ether, το οποίο εμφανίζεται με τη σειρά του ενισχυμένο κατά 60% φέτος, με τις τιμές να ξεπερνούν τα 3.800 δολάρια.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More