Monday, September 16, 2024
Home » Νικόλας προς Χριστοδουλίδη: Απαιτούμε έρευνα για το τερματικό από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας

Νικόλας προς Χριστοδουλίδη: Απαιτούμε έρευνα για το τερματικό από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας

0 comments

Την ώρα που η ΕΕ ζητά επίσημα από την Κυπριακή Δημοκρατία την επιστροφή των 68.6 εκατ. που ήδη χορήγησε στην ΕΤΥΦΑ για το τερματικό φυσικού αερίου στο Βασιλικό, χωρίς καν να αναμένει το όποιο πόρισμα της έρευνας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, με ανάρτησή του στο Χ ζητά («απαιτούμε» είναι το ρήμα) από την κυπριακή Κυβέρνηση τη διεξαγωγή έρευνας από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δηλαδή, ανεξαρτήτως της έρευνας της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η οποία, όπως έγραψε ήδη ο Φιλελεύθερος, είναι στα συρτάρια και δεν έχει προχωρήσει επί της ουσίας, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι απαιτεί έρευνα από τις αρχές του κράτους. Εν ολίγοις, στέλνει το μήνυμα στον κ. Χριστοδουλίδη ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται πίσω από την έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, την οποία η Κυβέρνηση κράτησε μυστική από τον πολιτικό κόσμο, τη Βουλή, τις εμπλεκόμενες αρχές και υπηρεσίες και πρωτίστως από τον κυπριακό λαό.

Συγκεκριμένα, οκ. Παπαδόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Μετά από σχετική έρευνα η ΕΕ απαιτεί την επιστροφή των €68 εκ. που έβαλε στο τερματικό του Βασιλικού για δυο λόγους:

  1. Ήταν λανθασμένα τα κριτήρια κατακύρωσης του έργου.
  2. Ήταν λανθασμένη η συμφωνία για την πληρωμή των €25 εκ. που συμφώνησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη και για την οποία φώναζε ο Γενικός Ελεγκτής.

Ως @DIKO1976 αναμένουμε και απαιτούμε την άμεση διερεύνηση αυτού του φιάσκου από τις αρμόδιες αρχές της ΚΔ.

Πρέπει να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και άλλες ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους».

Όπως έγραψε χθεςο Φιλελεύθερος την Παρασκευή, παρότι από τον Μάρτιο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ενημέρωσε την κυβέρνηση πως ξεκινά έρευνα για τις διαδικασίες υπό τις οποίες κατακυρώθηκε η προσφορά για το τερματικό φυσικού αερίου στην κινεζική CPP, η Αστυνομία δεν έπραξε από τότε οτιδήποτε το ουσιαστικό, ό,τι κι αν δηλώνει δημοσίως.

Ο «Φ» έχει εδώ και μέρες επικοινωνήσει με πρώην και νυν κυβερνητικά και κρατικά στελέχη και άλλους εμπλεκόμενους, οι οποίοι δήλωσαν άγνοια για οποιαδήποτε διερεύνηση από τις αρχές της Δημοκρατίας και δήλωσαν πως καμία επικοινωνία δεν είχαν με τις κυπριακές ή τις ευρωπαϊκές αρχές για το θέμα του τερματικού.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More