Monday, September 16, 2024
Home » Νέο 10ετές ομόλογο με υπερκάλυψη 6 φορές

Νέο 10ετές ομόλογο με υπερκάλυψη 6 φορές

0 comments

Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία 10ετούς ομολόγου Tier 2 της Eurobank, με την τράπεζα να αντλεί 300 εκατ. ευρώ. Το βιβλίο προσφορών έκλεισε, με το κουπόνι να διαμορφώνεται στο 6,25% και την απόδοση στο 6,375%. Υπήρξε υπερκάλυψη 6 φορές ενώ οι προσφορές άγγιξαν τα 1,8 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, σημειώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από ξένα funds, ενώ ήταν η πρώτη έκδοση που πραγματοποιήθηκε χωρίς να προηγηθεί road show. Το νέο Tier 2 αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από τη Moody’s και B+ από τη Fitch, ενώ θα εισαχθεί στην αγορά του Λουξεμβούργου.

ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Παράταση για αιτήσεις επιδόματος στο ρεύμα

Παρατείνεται έως τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση ενίσχυσης σε νοικοκυριά που χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό για τη θέρμανσή τους. Οι αιτήσεις υποβάλλονται από τους δυνητικούς δικαιούχους, ηλεκτρονικά, μέσω εξειδικευμένης πλατφόρμας της ΑΑΔΕ, κάνοντας χρήση των κωδικών Taxisnet. Εξαιρούνται από τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης θέρμανσης με ηλεκτρισμό οι δικαιούχοι: α) επιδόματος θέρμανσης άλλων πηγών (π.χ. πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.λπ.), στους οποίους έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις που υπέβαλαν για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024, και β) του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ).

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ

Νέες δράσεις για μικρές επιχειρήσεις

Τη δημοσίευση δύο νέων δράσεων για μικρές και πολύ μικρέ ς επιχειρήσεις μέσω του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027» ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης. Οι δράσεις στοχεύουν στην ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και των δήμων Μεγαλόπολης, Οιχαλίας, Γορτυνίας και Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν επιχορηγούμενο προϋπολογισμό από 20.000 έως 100.000 ευρώ, με το ποσοστό ενίσχυσης να ανέρχεται στο 70%.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More