Wednesday, July 31, 2024
Home » Νέο πλοίο στις γραμμές Αργοσαρωνικού

Νέο πλοίο στις γραμμές Αργοσαρωνικού

0 comment

Η MAGIC SEA FERRIES ανακοίνωσε την προσθήκη του ταχύπλοου καταμαράν «MAGIC 1» στον στόλο της, το οποίο ναυπηγήθηκε τον Νοέμβριο του 2023. Το «MAGIC 1» έχει μήκος 39 μέτρα και ταξιδεύει με ταχύτητα 32 κόμβων, μεταφέροντας με άνεση 312 επιβάτες, ικανοποιώντας τις προσδοκίες τους για ένα άνετο ταξίδι. Το πλοίο ξεκίνησε ήδη το ταξίδι του την Πέμπτη 4/4/2024 με προορισμό τον Πειραιά και η άφιξή του αναμένεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου. Η εταιρεία έχει υποβάλει αίτημα έγκρισης δρομολογίων στο ΥΝΑΝΠ προκειμένου να το δρομολογήσει το προσεχές καλοκαίρι στη γραμμή «Πειραιάς – Αγία Μαρίνα Αίγινας – Υδρα» προσφέροντας έως τρεις αναχωρήσεις ημερησίως, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των φορέων της περιοχής αλλά και της τουριστικής αγοράς για τη διασύνδεση της Αίγινας με το νησί της Υδρας.

Ηλεκτρικό υδροπτέρυγο

Ενα νέο καινοτόμο ηλεκτρικό επιβατηγό πλοίο με υδροπτέρυγα που αναπτύχθηκε από τη σουηδική εταιρεία τεχνολογίας Candela θα παρουσιασθεί το επόμενο διάστημα στο Φεστιβάλ Σκαφών της Σιγκαπούρης. Το Candela P-12 Shuttle της εταιρείας χρησιμοποιεί ελεγχόμενα από υπολογιστή φτερά κάτω από το κύτος για να μπορεί να ταξιδεύει πάνω από την επιφάνεια του νερού με υψηλές ταχύτητες, μειώνοντας σημαντικά τις τριβές. Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιεί 80% λιγότερη ενέργεια από τα παραδοσιακά πορθμεία και μπορεί να διανύσει έως και 100 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, με ταχύτητα 25 κόμβων. Σε ολόκληρη την Ασία και τον Ειρηνικό, βλέπουμε μια τεράστια αγορά και ζήτηση για νέες βιώσιμες λύσεις μεταφορών που μπορούν να μειώσουν τη συμφόρηση και τις εκπομπές ρύπων, δηλώνει εκπρόσωπος της Candela.

Εστιάζουν σε βλάβη

των ηλεκτρικών συστημάτων

Στον ηλεκτρικό εξοπλισμό του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που συγκρούστηκε με γέφυρα στη Βαλτιμόρη εστιάζεται η έρευνα για τις συνθήκες που προκάλεσαν το ατύχημα ανέφερε αμερικανίδα αξιωματούχος. Η Τζένιφερ Χόμεντι, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB), κατέθεσε ενώπιον μιας επιτροπής της Γερουσίας τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών για την αιτία του ατυχήματος. Ερωτηθείσα από γερουσιαστή αν το NTSB πιστεύει ότι το τρεμόπαιγμα των φώτων που παρατηρήθηκε στο «Dali» πριν από τη σύγκρουση είχε σχέση με το ατύχημα, η Χόμεντι είπε ότι πιστεύει ότι σχετίζεται και ότι η υπηρεσία εξετάζει τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας και τους διακόπτες στο μηχανοστάσιο. Εκεί εστιάζουμε αυτή τη στιγμή την έρευνά μας, δήλωσε στην Επιτροπή Εμπορίου, Επιστημών και Μεταφορών της Γερουσίας, η οποία εξετάζει τον διορισμό της για δεύτερη θητεία.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More