Sunday, September 8, 2024
Home » Νέα μηνύματα Γιάννη Στουρνάρα

Νέα μηνύματα Γιάννη Στουρνάρα

0 comments

Την ενδιάμεση έκθεση νομισματικής πολιτικής τηςΤράπεζας της Ελλάδος θα επιδώσει σήμερα το πρωί οΓιάννης Στουρνάρας στον Πρόεδρο της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤτΕ βάζει ψηλότερα τον πήχη της ανάπτυξης για φέτος αλλά αναθεωρεί προς τα κάτω την προηγούμενη πρόβλεψή της για το 2024. Συγκεκριμένα η έκθεση προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο 2,4% φέτος και στο 2,5% το επόμενο έτος.

Οπως σημείωσε χθες ο διοικητής της ΤτΕ μιλώντας σε συνέδριο στην Αθήνα, «παρά τις συνεχείς διεθνείς κρίσεις και την υψηλή αβεβαιότητα που προκαλούν ο πόλεμος στην Ουκρανία και η εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η ελληνική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με ταχύτερους ρυθμούς σε σύγκριση με την ευρωζώνη εφέτος, καθώς και τα επόμενα χρόνια».

Στο μεταξύ, χθες, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αγορά εργασίας στην Ελλάδα, κατά την ομιλία του στο 2ο MD Forum, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το 2024 θα αποτελέσει έτος μισθολογικών αυξήσεων λόγω στενότητας της αγοράς εργασίας, αυξήσεων στο Δημόσιο, «ξεπαγώματος» των τριετιών και της εξαγγελθείσας νέας αύξησης στον κατώτατο μισθό.

Πόσο πάει η γαλοπούλα

Στα 8,5 ευρώ έφτασε η χονδρική τιμή της εγχώριας νωπής γαλοπούλας, με τις εκτιμήσεις να θέλουν να φτάνει στο τσιγκέλι του κρεοπώλη στα 9,5-10,3 ευρώ το κιλό, τιμή που μάλλον την κάνει «αλμυρή» για τους καταναλωτές. Οι νωπές εισαγόμενες χθες πωλούνταν στη χονδρική στα 5,5 ευρώ το κιλό, ενώ στη λιανική η φθηνότερη επιλογή είναι η κατεψυγμένη εισαγωγής, η τιμή της οποίας κυμαίνεται από 5 έως και 6,20 το κιλό.

Η ΑΑΔΕ ψάχνει ακίνητο

Ακίνητο το οποίο θα στεγάσει το νέο κέντρο είσπραξης οφειλών (ΚΕΒΕΙΣ) στη Θεσσαλονίκη αναζητά η ΑΑΔΕ μέσω μειοδοτικής δημοπρασίας. Το ακίνητο θα πρέπει να διαθέτει χώρους συνολικής μεικτής επιφάνειας περίπου 3.267,00 τ.μ., να πληροί όλες τις προϋποθέσεις καταλληλότητας από άποψη φωτισμού, αερισμού, μέσων σκίασης, θέρμανσης, ψύξης/κλιματισμού, να είναι αυτοτελές και να βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η διάρκεια της μίσθωσης είναι 12 έτη, ενώ ανώτατο όριο μηνιαίου μισθώματος ορίζεται το ποσό των 31.500 ευρώ.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ το νέο κέντρο είσπραξης θα αρχίσει να κυνηγά όσους χρωστούν στην Εφορία από τα τέλη Ιανουαρίου.

Κατά του FSRU Αλεξανδρούπολης

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις WWF Ελλάς, Greenpeace, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και MEDASSEΤ ζητούν από το ΣτΕ την ακύρωση της απόφασης ανανέωσης των περιβαλλοντικών όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία του FSRU Αλεξανδρούπολης στην περιοχή του Θρακικού Πελάγους.

Νωρίτερα, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε αποφασίσει την απόρριψη της ιεραρχικής προσφυγής οργανώσεων κατά της τροποποίησης και ανανέωσης της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης, καθώς και κατά της παράτασης της άδειας εγκατάστασης του έργου.

Σύμφωνα με την απόφαση, που φέρει την υπογραφή του υπουργού Θεόδωρου Σκυλακάκη, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι δεν προκύπτει ζήτημα λόγω της χωροθέτησης του έργου σε περιοχή που έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000, καθώς η απόφαση ένταξης λήφθηκε τέσσερα χρόνια μετά την περιβαλλοντικά αδειοδοτημένη εγκατάσταση του έργου εντός αυτής. Παράλληλα, το υπουργείο απορρίπτει τις αιτιάσεις περί παράλειψης δημόσιας διαβούλευσης, ενώ υποστηρίζει ότι η τοπική μικρή αύξηση των εκπομπών CO2 από την τροποποίηση του έργου αξιολογήθηκε ως μη ουσιώδης, συνυπολογιζομένου του οφέλους που θα εισφέρει στο ενεργειακό μείγμα της χώρας.

Εγκριση συγχώνευσης

Εγκρίθηκε η συγχώνευση με απορρόφηση της «Watt and Volt» από τη Μυτιληναίος με απόφαση του προϊσταμένου Διεύθυνσης Εταιρειών, Γενικής Διεύθυνσης Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή, Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More