Friday, September 20, 2024
Home » Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας

Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας

0 comments

Τη λήψη νέων μέτρων στη μάχη κατά της ακρίβειας «αν χρειαστεί» προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός. «Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε και άλλα μέτρα αν χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ακρίβειας, ένα πρόβλημα που είναι κατά ένα μέρος εισαγόμενο αλλά οφείλεται και σε διαχρονικές παθογένειες της ελληνικής αγοράς» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον εβδομαδιαίο απολογισμό που έκανε με ανάρτηση στο Facebook. Για την ακρίβεια που «εξακολουθεί να δημιουργεί πολλές δυσκολίες στα ελληνικά νοικοκυριά» όπως τόνισε «κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με τα νέα πρόσθετα μέτρα που παίρνουμε για την αντιμετώπιση των αδικαιολόγητων ανατιμήσεων με βαριά πρόστιμα μέχρι 2 εκατομμύρια ευρώ και δημοσιοποίηση των εταιρειών που υιοθετούν αθέμιτες πρακτικές». «Με την εφαρμογή των μέτρων ελπίζουμε να δούμε μια μείωση 10-20% στο βρεφικό γάλα» τόνισε για να εκφράσει την ικανοποίησή του «που οι ρυθμίσεις αυτές πήραν θετική ψήφο από κόμματα της αντιπολίτευσης, γιατί τη μάχη αυτή τη δίνουμε όλοι μαζί». Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» για το οποίο δίνεται η δυνατότητα για νέες αιτήσεις επιδότησης 30% της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων από φυσικά πρόσωπα και εταιρείες.

Μέτρα στήριξης

για νέους γονιούς

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη θα παρουσιάσουν σήμερα στις 11 το πρωί μέτρα πρόσθετης στήριξης των νέων γονιών.

Καθυστερήσεις κοντέινερ

Ξεπερνούν τις 200.000 τα κοντέινερ που δεν έχουν φτάσει ακόμα στον Πειραιά λόγω της τεταμένης κατάστασης στην Ερυθρά Θάλασσα, που υποχρεώνει τα πλοία αυτά είναι να κάνουν τον περίπλου της Αφρικής γεγονός που δημιουργεί καθυστερήσεις από 15 έως 20 μέρες. Μάλιστα, όπως λένε παράγοντες της αγοράς, η αναζήτηση εναλλακτικών αγορών για συγκεκριμένα προϊόντα που εισάγονται από την Ασία αποτελεί δυσεπίλυτη εξίσωση και ήδη στην Ευρώπη υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν μειώσει τη παραγωγή τους, καθώς δεν έχουν συνεχή εφοδιασμό με πρώτες ύλες.

Αποζημιώσεις

17,3 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) για την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τις ζημιές των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (κακοκαιρία Elias) που επικράτησαν στην Ελλάδα (με ιδιαίτερη ένταση κυρίως σε Θεσσαλία και Εύβοια) την περίοδο 25 – 28 Σεπτεμβρίου 2023. Η κακοκαιρία Elias ήταν η δεύτερη μεγάλη καταιγίδα που έπληξε την Ελλάδα μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά την κακοκαιρία Daniel. Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών που συμμετέχουν στη σχετική έρευνα της ΕΑΕΕ αναφέρθηκαν συνολικά 1.277 ζημιές. Το ύψος των αποζημιώσεων για αυτές εκτιμάται συνολικά σε 17,3 εκατ. ευρώ. Από αυτές, 895 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 16,5 εκατ. ευρώ), 380 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 0,7 εκατ. ευρώ) και 2 ζημιές τις ασφαλίσεις σκαφών (εκτίμηση 7.500 ευρώ).

Τα στοιχήματα

για τα επιτόκια

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια του ευρώ στη συνεδρίαση της ερχόμενης Πέμπτης 25 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα «στοιχήματα» των αγορών, αλλά το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν θα υπάρξουν κάποιες ενδείξεις από την Κριστίν Λαγκάρντ για τον χρόνο που θα αρχίσει η μείωσή τους. Η πρόεδρος της ΕΚΤ είχε αποφύγει μετά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου να κάνει οποιαδήποτε αναφορά για τη μείωση των επιτοκίων, λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο και ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού και γενικότερα της οικονομίας. Την περασμένη Τετάρτη η Λαγκάρντ δήλωσε ότι είναι πιθανή μία μείωση των επιτοκίων το καλοκαίρι. Ομως πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμη ένα επίπεδο σημαντικής αβεβαιότητας, καθώς υπάρχουν επιμέρους δείκτες τιμών που δεν έχουν υποχωρήσει στο επιθυμητό επίπεδο. Οι δείκτες αυτοί τιμών αφορούν κυρίως την πορεία του πληθωρισμού στην ευρωζώνη.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More