Thursday, July 11, 2024
Home » Νέα επιβάρυνση στις τσέπες καταναλωτών και επιχειρήσεων με την πράσινη φορολογία – Τα δεδομένα που προκαλούν ανησυχία

Νέα επιβάρυνση στις τσέπες καταναλωτών και επιχειρήσεων με την πράσινη φορολογία – Τα δεδομένα που προκαλούν ανησυχία

0 comment

Νέα επιβάρυνση στις τσέπες καταναλωτών και επιχειρήσεων με την πράσινη φορολογία – Τα δεδομένα που προκαλούν ανησυχία

Της Ελισάβετ Γεωργίου

Ανακοινώθηκε η πράσινη φορολογία, ξεκίνησε και η ανησυχία πολιτών και επιχειρήσεων για το ποσό που τελικά θα τους επιβαρύνει το προσεχές διάστημα, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρές απειλές τόσο για νοικοκυριά όσο και για επιχειρήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στιούαρτ: «Η φύση των στρατιωτικών παραβιάσεων έχει γίνει πιο εξελιγμένη…

Θηλιά στο λαιμό των καταναλωτών βάζει η πράσινη φορολογία –…

Μαχαίρωσε 31χρονο στη Λευκωσία – Συνελήφθη ένα χρόνο μετά για…

«Όσο και να είναι το κόστος μικρό ή μεγάλο για τον καταναλωτή θα είναι οπωσδήποτε δυσβάσταχτο τουλάχιστον για μια μερίδα των καταναλωτών», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης.

Για ανεπάρκεια να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς θα στηρίξει την κοινωνία κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ.

ΑΚΕΛ: Ισοπεδωτικές και άδικες οι νέες φορολογίες

Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Οικονομικών για την επιβολή νέων φορολογιών στα καύσιμα και στο νερό είναι για άλλη μια φορά ισοπεδωτικές και άδικες, αφού φορτώνουν το βάρος της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή στα μεσαία και στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.

«Πράσινα» και τα ξενοδοχεία

Βάσει του σεναρίου που προώθησε το ΥΠΟΙΚ προβλέπεται πράσινο τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία ύψους 2,5 ευρώ ανά δωμάτιο και ανά διανυκτέρευση, με τους παράγοντες του Τουρισμού να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους.

«Το οποιοδήποτε επιπλέον κόστος το οποία θα επιβαρύνει τον ταξιδιώτη ή τον τουρίστα στο νησί μας θα έχει μια επίδραση και στον αριθμό των αφίξεων το οποίο θα σημαίνει και λιγότερα έσοδα για το κράτος», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Ανησυχία προκαλεί και το ενδεχόμενο στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης πολλά ξενοδοχεία να επιβαρυνθούν με το κόστος μετατροπής των υποδομών και των τεχνολογιών τους.

«Περίπου το 80% των ξενοδοχειακών μονάδων ανά το Παγκύπριο είναι χτισμένα πριν το 1980 και αυτό εξ υπακούει ένα πολύ σοβαρό κόστος για να γίνουν όλα αυτά που πρέπει να γίνουν», πρόσθεσε ο κ. Ρουσουνίδης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πράσινη φορολογία αναμένεται να επιβληθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More