Sunday, September 8, 2024
Home » Νέα επίθεση Χούθι εναντίον πλοίου

Νέα επίθεση Χούθι εναντίον πλοίου

0 comments

Νέα επίθεση εξαπέλυσαν χθες στον Κόλπο του Αντεν, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης σε φορτηγό πλοίο βρετανικής ιδιοκτησίας στο οποίο φαίνεται να ξέσπασε πυρκαγιά. Το UK Maritime Trade Operations δήλωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης, 70 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Αντεν. Δύο πύραυλοι λέγεται ότι εκτοξεύθηκαν κατά του πλοίου, με τις δυνάμεις της διεθνούς ναυτικής δύναμης να απαντούν. Η εταιρεία ασφαλείας Africa Risk Compliance δήλωσε ότι ένα εμπορικό πλοίο χτυπήθηκε από ένα εναέριο μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο πλοίο. Οι Αρχές ερευνούν το περιστατικό, πρόσθεσε η εταιρεία. Η Ambrey Analytics δήλωσε ότι το πλοίο είναι πλοίο γενικού φορτίου με σημαία Παλάου και ιδιοκτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πλοίο φαινόταν να κατευθύνεται από το Map Ta Phut της Ταϊλάνδης προς την Ερυθρά Θάλασσα και την Αίγυπτο.

Πολιτικές προσέλκυσης ναυτικών

Στις νέες πολιτικές προσέλκυσης νέων στη ναυτιλία και στα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης, αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς σε συνάντηση με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων της Ναυτιλίας, μία ημέρα μετά την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής myNAT. Η υπουργός μαζί με τον πρόεδρο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς Γεώργιο Αλεξανδράτο, την πρόεδρο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, τον πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γεώργιο Πατέρα, τον πρόεδρο της Ενωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων Χαράλαμπο Σημαντώνη, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Διονύση Θεοδωράτο, τον πρόεδρο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο και εκπροσώπους της Ναυτιλιακής Λέσχης, συζήτησε τις προοπτικές του κλάδου και τα προβλήματα εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού στο ναυτικό επάγγελμα.

Επανεμφάνιση της πειρατείας

Η ναυτιλία θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για μια πιθανή αύξηση των περιστατικών πειρατείας σε πλοία που αναγκάζονται να εκτρέπονται από την Ερυθρά Θάλασσα λόγω των πυραυλικών επιθέσεων των Χούτι, προειδοποίησε ο γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ). Ο Αρσένιο Ντομίνγκες δήλωσε ότι ο ΙΜΟ έχει μιλήσει με τις αρχές της Ανατολικής Αφρικής – συμπεριλαμβανομένης της Σομαλίας – και της Δυτικής Αφρικής για να διασφαλίσει ότι το ζήτημα δεν θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις με την αυξημένη κίνηση γύρω από την ήπειρο, σύμφωνα με τους «Financial Times». Η αυξανόμενη ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα συνέπεσε με την επανεκκίνηση της πειρατείας στα ανοικτά της Σομαλίας, καθώς οι δυτικές ναυτικές δυνάμεις επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της απειλής των Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More