Monday, September 9, 2024
Home » Νέα διοικούσα επιτροπή στο ΝΕΕ

Νέα διοικούσα επιτροπή στο ΝΕΕ

0 comments

Oλοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή μέρους (50%) των μελών του νέου Δ.Σ. του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, ενώ έπειτα από τη συνεδρίαση της νέας σύνθεσής του για τη συγκρότησή του σε σώμα, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, εκλέχθηκαν ο πρόεδρος, οι αντιπρόεδροι και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, η οποία είναι η εξής: πρόεδρος: Δρ Γεώργιος Πατέρας, Α’ και Β’ αντιπρόεδροι: Γεώργιος Σπ. Αλεξανδράτος και Βασίλειος Λογοθέτης. Μέλη Διοικούσας Επιτροπής: Γεώργιος-Νικόλαος Γαβριήλ, Σπυρίδων Πασχάλης, Ιωάννης Πλατσιδάκης, Χαράλαμπος Σημαντώνης. Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Ιωάννης Παππάς, που παραβρέθηκε στο ΝΕΕ, συνεχάρη τους νεοεκλεγέντες και τόνισε πως το υπουργείο στηρίζει το έργο του ΝΕΕ και προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων.

Η γαλάζια οικονομία του 25% του ΑΕΠ

Προχωρούμε δυναμικά, στηρίζοντας καινοτόμες προσεγγίσεις, όπως την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου με νέα «πράσινα» πλοία, το «πρασίνισμα» των λιμανιών μας, αλλά και τη βιώσιμη διαχείριση του νερού και την προστασία των θαλασσίων οικοσυστημάτων, τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης (φωτογραφία) μιλώντας χθες στο 2ο Συνέδριο Ενδιαφερόμενων Φορέων στη Βιώσιμη «Γαλάζια Οικονομία» (2nd Stakeholder Conference on Sustainable «Blue Economy») στο Ιδρυμα Ευγενίδου.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, τόνισε από την πλευρά του ότι το Ιδρυμα Ευγενίδου έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Ναυτιλίας για την προώθηση της γαλάζιας οικονομίας, ιδιαίτερα στην εφαρμογή της στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Οδηγός για την έκθεση ESG στη ναυτιλία

Για την ανάπτυξη του Οδηγού «Guide to ESG Reporting» συνεργάστηκε η Moore Greece με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος με στόχο να προωθήσει θετικές αλλαγές στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ειδικότερα ο οδηγός «Guide to ESG Reporting» επιδιώκει να ενισχύσει τη φήμη του κλάδου και να βοηθήσει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση, να συμβάλει στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του κλάδου και να ενθαρρύνει κι άλλους ναυτιλιακούς οργανισμούς παγκοσμίως να υιοθετήσουν παρόμοιες πρακτικές στην υποβολή αναφορών, ενισχύοντας μια κουλτούρα διαφάνειας και βιωσιμότητας σε όλη τη ναυτιλιακή κοινότητα.

Ο δρ Γιώργος Πατέρας, ανακοίνωσε ότι ο οδηγός διατίθεται σε όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου, ενώ ο Κώστας Κωνσταντίνου, Managing Partner της Moore Greece, δήλωσε ότι η Moore Greece ανταποκρίνεται προληπτικά στις ανάγκες του κλάδου για ποιότητα και διαφάνεια στην υποβολή εκθέσεων.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More